Andreu Viarnés

Andreu Viarnés, Tinent Alcalde de Cabanes i regidor de festes de Cabanes, ens posa al dia i ens explica la Festa de Sant Isidre d’aquesta setmana, totalment adaptada al confinament.

- Quina és la situació actual al municipi?
Sembla que de mica en mica la situació es va normalitzant. La preocupació principal és que el nombre de casos vagi disminuint progressivament, alhora que puguem tornar a tenir un ritme prou adequat per frenar com més aviat millor les complicacions econòmiques i la crisi social derivada del confinament. És una situació nova amb escenaris nous que anem analitzant dia a dia sense poder anticipar-nos gaire.

- Com s'encaren les properes setmanes?
Amb bastanta complexitat, ja que estem treballant diferents aspectes des de la incertesa: l’obertura de la piscina, el casal d’estiu... No sabem del cert si hi haurà casals ni si podrem obrir la piscina. En el supòsit que sí, caldrà veure quan i com. Així que, per part nostra, hem de tenir-ho tot lligat per si es dona la situació amb la dificultat que això comporta. La nostra voluntat, com no pot ser d’una altra manera, és mirar de gestionar la situació el millor que sapiguem i poder restar al servei dels veïns i veïnes pel que calgui. En clau més a llarg termini, no descartem un possible rebrot a la tardor (que esperem que no sigui així) i mirem en quina mesura podem ser útils i ajudar la gent si es donés el cas.

-No s’anul·la la Festa de Sant Isidre, que enguany tindrà un format excepcional:
Sí, el cert és que hem organitzat una festa molt particular, amb activitats orientades, és clar, al confinament. Creiem que és necessari tenir una actitud positiva i mirar de sortejar les limitacions que aquesta situació ens va posant. La participació d’entitats en l’organització d’aquesta festa confinada ha estat magnífica i gràcies a tots plegats podrem tenir, salvant les diferències, la nostra festa major.