Enric Lloret

Conversem amb l’Enric, de l’Assessoria Lloret, assessoria que des de fa més de 30 anys ofereix servei integral a empreses i particulars. L’estat d’alarma ha coincidit amb un període de molta feina, on s’han evidenciat els pocs recursos de les PIMES.

- Tot i l'estat d'alarma, per vosaltres deu ser una de les èpoques amb més feina, sobretot amb el tema de la renda. Com ho gestioneu? Com funciona l'equip aquests dies?

Sí, són dies de molta feina, i tenim la gran sort que no hem patit el confinament. Hem pogut anar a treballar cada dia... tot i que amb moltes precaucions, és clar.

Dit això, però, també vam entendre que el confinament era necessari i com moltes altres persones ens el vam autoimposar, tot i que parcialment: anem al despatx al matí, a porta tancada, oferint atenció telefònica a totes hores, rebent molts mails... i a la tarda, des de casa, teletreballant també. Quant a les visites, sempre amb cita prèvia. Funciona? Sí que funciona, però és molt trist tot plegat.

- A banda de la renda, quines sensacions/preocupacions us estan arribant per part de les empreses que han de tancar, sigui definitivament o temporalment?

Es constata, un cop més, que la petita i mitjana empresa està sola i sense recursos. Les ajudes són poques i molt fluixes, es pot dir que són insuficients... Quan parles del tema amb la gent, les necessitats econòmiques, que les tenim tots, també xoquen amb les necessitats sanitàries que tothom prioritza, indispensables per conservar la pròpia vida, ja que estem veient com diàriament la gent s’està morint a causa d’aquesta gran pandèmia.

- Quina és, segons el vostre parer, la situació laboral a Roses i comarca?

La primera sensació és d’una tristor enorme: tot tancat, tot buit... però això no és res si tenim en compte que la temporada, per a moltes empreses, podria haver acabat abans de començar, i no només a Roses o comarca, com tu bé dius. És un problema que abasta molt més terreny. Si ens centrem en un lloc com Roses, la temporada acaba el 15 de setembre... sempre que faci sol i vinguin turistes... perquè com et plogui dos dies seguits, el 20 d’agost ja s’ha acabat la temporada... Enguany, de moment no sabem del cert si vindrà gaire gent, però pel que sembla el pessimisme cotitza a l’alça.

- Amb una frase, com definiries l'assessoria?

Ostres! Bona pregunta... Tenia un amic que tractava a tothom de “ciutadà”, així que em va fer estimar aquesta paraula. Arran d’això, doncs, diria que som UN BON SERVEI CAP AL CIUTADÀ. Quelcom essencial que s’hauria d’aplicar en tots els àmbits, no només el professional, sinó que en altres àmbits, també el social i, sobretot, el polític, els ciutadans i les seves necessitats sempre han de ser la part a tenir més en compte.