Pere Maluquer

L'alcalde de Pau anuncia que han suspès les festes i concerts que tenien programats com a mínim fins a mitjans d’agost. “Són moments que tota precaució és necessària i cal demanar paciència i responsabilitat a tothom per frenar una nova onada de contagis”, demana.

Quin balanç fas del primer any de mandat i del pacte de Govern amb Pau hi Guanya?

Molt positiu. Hem sabut crear cultura de coalició i treballar en equip seguint fil per randa el programa de govern per aquest mandat 2019/2023.

Una de les prioritats del programa de Govern era l'impuls al nou POUM. Com va la tramitació?

En aquest moment es troba en fase d’adjudicació a un dels cinc equips que s’han presentat al concurs. Així doncs, ben aviat designarem l'equip tècnic redactor i esperem iniciar els treballs de recollida d’informació per elaborar una diagnosi prèvia de la situació i les problemàtiques que presenta avui dia Pau i que volem resoldre, i poder engegar el procés de participació amb tots els veïns i veïnes del poble.

La crisi de la Covid us ha obligat a canviar molt el full de ruta?

A canviar el full de ruta no pas. El que hem fet és aprovar un ambiciós pla per a la recuperació social i econòmica del municipi que ens ha dut a crear una taula de treball per tractar d’escoltar les necessitats de les persones, treballadors , autònoms i empreses per tal de facilitar-los l’ajuda que necessitin en cada moment. També hem incrementat en 5.000 euros la partida destinada a ajuts socials i que coordinadament amb els Serveis Socials del Consell Comarcal distribuïm entre les persones que ho necessiten.

Com seran les festes d'aquest estiu, si és que es fan?

Aquest estiu vam començar-lo celebrant la revetlla de Sant Joan amb un espectacle pirotècnic espectacular a càrrec dels “Senyors del Foc” i que va agradar molt. Vam continuar a principis de juliol col·laborant amb els responsables del Centre Cívic amb un sopar i concert musical. Però avui en dia, vista l’evolució de la pandèmia amb nombrosos rebrots a la comarca hem suspès les festes i concerts que teníem programats com a mínim fins a mitjans d’agost. Són moments que tota precaució és necessària i cal demanar paciència i responsabilitat a tothom per frenar una nova onada de contagis.