Frederic Carbó

Frederic Carbó és, des de fa unes setmanes, el nou president de Comerç Figueres Associació. El propietari del Dynamic, Lizarran i Txot’s llança un missatge d’optimisme cap a la ciutat i valora molt positivament el nou equip que forma l’Associació.

- Què tal aquests primers dies al capdavant de l’associació, tot i la situació social convulsa socialment viscuda?
Doncs no només a títol personal, sinó que en conjunt, com a equip, puc afirmar que es respira molta il·lusió dins la nova junta. Encara que surti el meu nom al capdavant, som un tot i cada peça és necessària, com s’ha percebut ja aquestes setmanes. És cert, no hi ha dubte, que ens ha tocat arrancar en una situació totalment atípica i plena d’obstacles, però això no ha evitat que hàgim començat forts, amb reunions dos cops per setmana, primer telemàticament i ara ja presencialment, per tal de fer públiques noves idees i encarregar projectes a nivell comercial. Fins ara, molt contents, perquè tothom a qui hem proposat accions ha respost amb molta il·lusió, ens han fet arribar bons consells i s’han posat molt de cara a l’hora de treballar, inclús algú oferint-se per ajudar-nos sense pretendre rebre cap mena de remuneració.

- Quines són les primers mesures que es veuran a la ciutat per part de la nova junta?
La idea, com ja hem anat transmetent aquestes últimes setmanes, és clara: hem de treballar per tunejar la ciutat. L’hem d’embellir de cara al visitant, és bàsic que, que quan hi passegi, percebi canvis. Canvis que acceptem que són necessaris. Si la gent es passeja contenta, el comerç ho nota. Cal provocar que figuerencs, figuerenques i gent dels pobles veïns senti les ganes i la voluntat de gaudir de la ciutat en tots els seus àmbits. És per això que el primer que hem fet com a Associació ha estat presentar a l’Ajuntament un Pla de Xoc amb mesures per al comerç. La resposta, per part del consistori, ha estat que, com a mínim, el 80% de les nostres propostes es portaran a terme.

- Com s’encara l’estiu a la ciutat i quina és la visió des de l’associació?
La visió, tot i dels mesos que venim, és optimista. Però cal treballar de valent, necessitem que s’obrin fronteres i, sobretot, tractar bé el tema del Museu Dalí. A més, la gent de la comarca, com deia més amunt, ha de percebre més facilitats per venir a la ciutat: veure que la ciutat va canviant, es posa guapa i que el tema pàrquing no sigui cap obstacle. Aparcar ha de ser barat. En definitiva, treballarem per sumar, per portar a terme una bona gestió de la ciutat, per tal que la gent tingui ganes de tornar a visitar-nos. Si entre tots sumem, els comerços veuran amb bons ulls readaptar-se i innovar-se per tirar endavant.