Elies Fernández

Davant la dificultat per fer complir adequadament totes les prevencions, Vilabertran no comptarà amb els actes consolidats de cada agost i setembre.

Arreu de la comarca es troben a faltar actes culturals i festius i Vilabertran és un dels municipis que més, per tot el seguit d’activitats a la fresca que s’anaven fent any rere any, en el consolidat i farcit programa Estiu a la plaça. La pandèmia viscuda aquests mesos fa que tot quedi aturat, tant els actes de Festa Major d’agost, com el ball dels diumenges com la Fira de la Poma del mes de setembre.

“Fa uns mesos, es deia que l’agost quedava molt lluny i que ja podríem gaudir de les activitats a la plaça. En les últimes setmanes hem vist que, malauradament, la situació és prou complicada per arriscar-nos a agrupar gent sense uns mínims de seguretat. Ajuntaments grans podem posar grans mesures, un municipi com nosaltres no. Des del consistori, juntament amb els possibles col·laboradors, no ens pertoca fer de policies. Volem transmetre un missatge de tristesa, ens sap greu tenir-ho tot apagat, però per sobre de tot preval la prudència i la responsabilitat davant la normativa sanitària”, explica Elies Fernández, regidor de Promoció Econòmica, que transmet, així, la seva preocupació cap als sectors que els tocarà de ple la crisi originada per la pandèmia.

Una de les coses que més es valora aquestes setmanes és passejar-se i esbargir-se. “És per aquest motiu que arreglar i tenir dos parcs nous (el de la Font, millorat, i el Parc de les Cavoques, creat) possibilita que veïns i visitants gaudeixin d’aquests paratges de la natura. Fins aleshores, s’ha d’agrair l’ús social que se’n fa, amb molta de civisme i respecte per part de tots”.