Montse Mindan

L'alcaldessa de Roses convida a participar en la campanya per degustar aquest plat exquisit entre el 16 i el 25 d'octubre, i aconsella aprofitar la visita per gaudir de l'entorn cultural i natural de la vila, així com dels vins DO Empordà que recomanaran als clients els 12 restaurants que participen en l'esdeveniment culinari.

El suquet de peix és el plat més representatiu de la cuina rosinca?

Tot i que la gastronomia de Roses és extraordinàriament variada, es pot afirmar que el suquet reflecteix l'essència de la cuina de Roses, basada en el peix fresc que arriba diàriament al nostre port. Representa al mateix temps la tradició i la capacitat creativa dels cuiners de Roses.

Aquesta campanya s'ha convertit en un clàssic. Us preocupava que igual que altres esdeveniments, s'hagués de suspendre per la Covid?

Aquest estiu, per estrany que sembli, Turisme de Roses ha dut a terme moltes activitats noves i s'ha sabut adaptar a les normes de seguretat sense cap incidència. En principi no hem vist perillar la campanya del suquet de peix, ja que es tracta d'una activitat que no implica l'agrupament de moltes persones i els establiments participants apliquen les mesures d'higiene i seguretat com cal.

Quants restaurants participen en la campanya d'enguany?

Aquest any hi participen un total de 12 restaurants. Habitualment són al voltant de 15 però la incertesa de la situació actual ha fet desistir algun establiment. Volem agrair públicament a tots els participants l'esforç que fan per contribuir a la promoció de Roses i la seva gastronomia.

A més a més de gaudir d'aquest plat exquisit i versàtil, cada establiment recomanarà als clients un vi produït sota el segell d'origen Empordà.

Els vins produïts sota la denominació d'Origen Empordà són un dels productes de proximitat que es promocionen de forma permanent. La campanya del suquet de peix és una ocasió perfecta per combinar aquests dos elements, seguint les recomanacions dels restauradors locals, que són els millors prescriptors.

Turisme de Roses també sortejarà un àpat per dues persones.

Correcte. Durant els dies anteriors a l'inici de la campanya (de l'1 al 16 d'octubre), els visitants de la pàgina de facebook de Turisme de Roses: facebook.com/visitroses, poden guanyar un premi consistent en dos menús del suquet de peix en cadascun dels restaurants participants a gaudir durant la vigència de la campanya (del 16 al 25 d'octubre).

La campanya és també un bon argument per descobrir el patrimoni natural i cultural de la vila.

Evidentment. Degustar un suquet de peix pot ser motiu principal o complementari per venir a Roses, però no es pot deslligar de cap manera de l'entorn natural i del ric patrimoni de Roses.

Quines activitats recomanaries als visitants?

A Roses a la tardor es pot optar per una diversitat d'activitats segons les preferències de cadascú: la bona gastronomia és un dels atractius principals, però també és porta d'entrada a dos magnífics parcs naturals (Cap de Creus i Aiguamolls de l'Empordà), als quals es pot accedir per les rutes de senderisme, en bicicleta o en cotxe, visitar els monuments megalítics o fer les visites guiades a la imprescindible Ciutadella o al castell de la Trinitat.

Recomanem visitar l'agenda d'activitats i el nostre web (www.visitroses.cat), per conèixer totes les visites i activitats que es poden fer a Roses en aquesta època.