Cultura, comerç i oci són els tres eixos fonamentals de la Revista CRAE.

L’origen
Va ser al 2003 quan Pau Guerrero i Pere Cantenys van iniciar un projecte molt engrescador fundant la Revista CRAE, amb l'objectiu clar de ser un impuls pel comerç de la comarca i ser l'espai se referència dels empordanesos per a conèixer els esdeveniments culturals de l'Alt Empordà. Al llarg del 2003 i 2004 la revista CRAE es va publicar puntualment coincidint amb grans esdeveniments d'interès general, però donat l'èxit de la revista i la demanda cada vegada més pronunciada de nous números, tant per part de les empreses anunciants com dels lectors, va ser al final del 2004 quan es va donar un gran pas: la publicació mensual de la revista.

El primer número i Els Pastorets de Figueres
Així, el número 1 de la Revista CRAE va sortir a finals del 2004 amb el titular Especial nadal 2004/05. En aquest número s'hi trobava un reportatge especial dels Pastorets de Figueres d'aquell any, el reportatge s'allargava setze pàgines en les que s'hi poda trobar: el repartiment de l'obra, amb tots els actors -que eren al voltant d'un centenar-, la fitxa tècnica amb totes les persones que van fer possible tècnicament aquelles representacions, l'argument de l'obra i el cançoner.

La idea era fomentar la cultura, que la gent s'engresqués a participar d'una obra tan ben feta com els Pastorets de Figueres i mostrar a la comarca que CRAE feia costat a la cultura. A més del reportatge especial dels Pastorets, en aquell primer número es podia veure una detallada agenda de totes les activitats que es farien durant els mesos de desembre i gener a la comarca.

Què és CRAE.cat?
També en aquella revista hi havia una primera editorial on es definia la filosofia del portal de CRAE: "hi pot trobar informació de l'Alt Empordà, [...] a 'Poble a Poble' teniu la història de l'Alt Empordà. [...] Podreu estar informats de tot allò que passa a la comarca, saber notícies d'última hora, reportatges fotogràfics i molt més".

Aquella filosofia continua vigent a dia d'avui i més reforçada que mai, amb una revista més dinàmica i més propera a la notícia, amb un diari digital actualitzat en tot moment -9diari.com- i amb un portal més complet que mai.

Del 12 a 16
Vista l'acceptació de CRAE, a principis del 2009 es van passar de 12 revistes a l'any -una per mes- a 16 revistes cada any -la mensual i quatre especials-. En aquell moment la revista CRAE es distribuïa a molts comerços figuerencs i a la major part de la comarca de l'Alt Empordà. CRAE, revista quinzenal.

Aviat tant els lectors com els clients que publicaven anuncis van fer arribar a la direcció que volien una major freqüència de la revista. Així, al setembre de 2012 la revista fa un nou pas passant a ser una revista quinzenal -24 números a l'any- i amb una major distribució, arribant a tots els municipis de l'Alt Empordà i a una part important de la Catalunya nord.