El Dofí segueix creixent amb activitats a la comarca i amb l’esport

L’associació, comandada per Mercè Coll, Joan Amoedo i Mireia Rivero, cada vegada és més visible a la comarca, amb equips esportius, activitats tot l’any i el casal d’estiu.

Mercè Coll, la presidenta, es mostra molt satisfeta amb el funcionament de l’associació: cada vegada compten amb més participants en les seves activitats i, en conseqüència, s’han donat molt a conèixer.

Així, per exemple, les activitats dels dissabtes a la tarda tenen molt bona resposta per part dels joves. El tenis i la piscina són fixes almenys un dissabte al mes, mentre que la resta de dies solen anar al cinema, participar en activitats de dansa, teatre, ser presents a fires de la zona, fer excursions… “Pel que fa a això últim, aquest mes de maig es va programar una excursió de tot el dia a la reserva africana de Sigean, la qual va ser un èxit, amb 25 participants”, ens explica la Mercè.

El primer cap de setmana de juny l’associació El Dofí es desplaçarà a Vilabertran. El dissabte seran presents en una cantada de Gospel, a l’església, amb entrada gratuïta. L’endemà, caminada benèfica (amb diferents distàncies) i dinar, ambdues coses a favor de l’associació. “A la comarca, cada vegada hi ha més pobles que s’ofereixen a organitzar curses destinades a l’associació”, comenta la presidenta.

Un dels principals objectius d’El Dofí és potenciar activitats esportives per fer que l’esport adaptat sigui més conegut arreu. El tenis, des de fa uns anys, té molt d’èxit els dissabtes. Pel que fa al futbol, la temporada passada, una combinació de joves d’El Dofí i de l’Altem van vestir els colors de la UE Figueres i van acabar alçant el trofeu de campions. “Tot i la sana rivalitat que hi havia entre associacions, vam aconseguir formar un equip de 21 jugadors, tant d’El Dofí com de l’Altem”, comenta Joan Amoedo. “Volíem representar els colors d’un equip de la ciutat, jugar al Figueres té més nom, i d’aquesta manera fer que tot fos més inclusiu. El projecte no podia sortir millor: amb esforç i il·lusió vam aconseguir ser campions amb una emocionant victòria a l’últim partit de lliga. Va ser increïble!”. Enguany, encara amb la lliga en joc, poden reeditar el títol.

L’esport però no s’atura aquí. “Després de la bona acollida per part de la UE Figueres amb el futbol, de la qual estem molt agraïts, la intenció era buscar un altre equip de la ciutat per engegar el bàsquet. L’Adepaf ens ho ha posat molt fàcil. Enguany ja hem participat en el torneig de bàsquet adaptat del MIC i l’any que ve esperem créixer amb alguna lliga entre províncies i trobades vàries”, comenta, satisfet, Amoedo.

Joan Amoedo i Mireia Rivero tenen un paper imprescindible a l’associació. S’encarreguen de la coordinació i d’assegurar una bona sintonia entre la Junta de pares i la Junta de monitors, a més de, com hem vist, de fer créixer cada vegada més l’esport adaptat a la ciutat. “Les dues juntes han de funcionar molt bé, cal que hi hagi molta avinença, sobretot per la implicació dels monitors, els quals en necessitem molts: sovint per a cada dos joves ens cal un monitor”, conclouen.

Quant als mesos d’estiu, un any més El Dofí durà a terme el seu casal d’estiu a les instal·lacions del col·legi Salvador Dalí. Des d’allà, cada dimecres aniran a la platja i dos dies per setmana s’arribaran a la piscina, a més de seguir participant en activitats arreu de la ciutat.