Ester Ruiz, del Centre Fisioterapèutic Figueres

Conversa amb Ester Ruiz, del Centre Fisioterapèutic Figueres, ubicat a la plaça Víctor Català de Figueres.

- Com està format l'equip del centre?
A l'equip som 4 professionals. L'Antonio Ruiz, fisioterapeuta, infermer, kinesiòleg, naturòpata, homeòpata, osteòpata i especialitzat en medicina tradicional xina; en Lluís Blavi, infermer, reflexòleg podal, especialista en medicina tradicional xina i kinesiòleg; la Roser Ruiz, quiromassatgista, kinesiòloga i especialista en medicina tradicional xina; i jo, l'Ester Ruiz, osteòpata i fisioterapeuta, màster de l'esport i gimnàstica hipopressiva.- Com a professional i coneixedora de l'àmbit, com definiries el centre?
El centre ofereix una relació de proximitat al pacient, individualitzada per arribar a cada pacient en els seus casos concrets i no generalitzar els tractaments. Així, el més important és fer un seguiment continuat dels problemes, que no es tractin els casos sense aconseguir resultats. La suma de diferents professionals provoca que ens ajudem uns als altres per així donar el millor tractament.- Per què un client ha de confiar en vosaltres?
Els pacients poden confiar amb nosaltres, ja que fa 29 anys que estem oberts, i quan fem un tractament, mirem la globalitat del pacient, i no només la lesió; moltes vegades les lesions són provocades per diferents desequilibris del cos. Realitzem un tractament integral al pacient, personalitzant al màxim les solucions i realitzant un seguiment d’aquest tractament durant tot el període de recuperació. L’objectiu és aportar en cada cas la solució més idònia basada en una mescla de l’experiència adquirida en tots aquests anys i el coneixement de les tècniques més actuals.- Quines novetats recents cal destacar?
Aviat introduirem la gimnàstica hipopressiva per poder ajudar, encara més, als nostres pacients. Per exemple, dones que han sigut mares, pacients amb incontinència urinària, lumbàlgies... A més, introduirem la part de prevenció de lesions en l'esport.