Intens cap de setmana a Albanyà per fer honor  a la tardor i al bolet

En una nova edició de la Fira del Bolet, destaquen diversos actes per a la mainada, com la presència del castelloní Barroso, que impartirà un interessant taller sobre cistells.

Una trentena de parades engalanaran el municipi d’Albanyà el diumenge 21 d’octubre, en motiu de la 8a Fira del Bolet. Tanmateix, el dia previ ja hi haurà destacades activitats, com el showcooking, l’exposició de bolets, el dinar boletaire i els treballs manuals infantils. Precisament, aquesta darrera activitat mencionada serà una de les novetats d’enguany i un dels plats forts durant tot el cap de setmana; es fabricaran bolets i motius de tardor amb diferents tipus de materials reciclats. “L’objectiu és que la mainada, tant del poble com del càmping, s’impliqui en aquest esdeveniment que representa tant per Albanyà”, comenta Roser Bech, des de la comissió de festes.

Un any més, des de l’organització, “l’objectiu és oferir un programa ben complet, per complir amb el que representa la fira, ja que juntament amb la festa major és l’altre puntal festiu”. De nou, s’intentarà unir el nucli i el càmping, així com fer partícip l’escola de Lliurona, la qual pertany a Albanyà. Val la pena remarcar, a més, que finalment el castelloní Barroso oferirà un atractiu taller, compartint la seva experiència a l’hora de fabricar cistells. Serà el diumenge al matí, una activitat que es va tancar un cop el programa ja havia sortit de la impremta.

El diumenge engegarà oficialment a les 10 hores, amb les parades d’artesania i de motius, en general, relacionats amb la tardor i els bolets. Gent del poble també hi exposarà els seus productes, conservant així l’ambient local i familiar, tot i la quantitat de paradistes i visitants que omplen el municipi. A més, hi haurà activitats de circ al carrer i un espectacle de conta-contes.