La Patufeta, musical destacat a l’Armentera

Pels dies 10 i 11, actes programats especialment per als més joves, amb l’objectiu de lligar tradició i diversió. Els no tan joves, podran ballar amb Removida.

“Apostem per un programa continuista i comptem, de nou, amb l’ajuda de l’AMPA i del futbol”, comenta Meritxell Ibarz, des de la regidoria de Cultura. La de Sant Martí és la festa petita de l’Armentera i s’emmarca cada any a la primera quinzena de novembre. Enguany, cau al mateix dia de Sant Martí i es tornaran a oferir actes més aviat tradicionals.

El dissabte a la tarda es destinarà als més menuts, concretament amb una activitat que s’estrena enguany: La Patufeta. A partir de les 6 de la tarda, músics de la zona teatralitzaran tot tipus de contes tradicionals. Ja a la nit, música moderna amb Els Panxuts i les versions imperdibles i ben conegudes dels sempre marxosos membres de Removida.

Al diumenge, ofici solemne i sardanes a càrrec de la cobla Cervianenca al matí-migdia i, paral·lelament, partits de futbol per a la mainada. La tradició i l’antiguitat es realça, un any més, a la tarda: els més joves gaudiran de la trencada d’olles, una tradició que, segons Ibarz, “pocs pobles practiquen però que mai s’hauria de perdre, motiu pel qual els joves d’avui dia l’han de conèixer i practicar”. Serà a la plaça Catalunya, coneguda antigament com a plaça del Sarau.

El mateix dia de Sant Martí comptarà amb un derbi regional, entre l’equip de futbol local i el Sant Miquel de Fluvià. Finalment, el cap de setmana festiu es clourà amb l’audició de sardanes duta a terme per la Principal d’Olot.