Llançà, una vila entre dos parcs naturals

Llançà és una vila costanera que es troba envoltada pels dos espais naturals més importants de l'Alt Empordà: el Parc Natural del Cap de Creus i el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera.

Les seves petites i agradables cales configuren un paisatge de singular bellesa, i les seves platges (cap de Ras, Canyelles, Grifeu, L'Argilera, el Port, Carboneres, la Farella i el Cau del Llop) reben nombrosos turistes durant els mesos de la temporada estival.

El municipi es troba al bell mig d'una zona amb una gran riquesa d'espais ecològics que conté elements significatius del patrimoni cultural, amb restes prehistòriques i preromàniques. Un altre dels seus punts forts és el Museu de l'Aquarel·la, creat per l'Ajuntament de Llançà com a agraïment per la donació d'un centenar d'aquarel·les que el pintor Josep Maria Martínez Lozano va fer el 1989.

Els amants de l'esport també poden trobar a Llançà una àmplia oferta d'activitats amb rutes de BTT, senderisme o esports nàutics com el càiac i la vela, entre molts d'altres. El municipi també és conegut pel seu port esportiu i pesquer, amb un club nàutic que està situat en un port natural al Castellar, una figura indispensable en el paisatge marítim de la vila.