La natura i la història conviuen d’aprop

Sant Pere Pescador és un municipi situat al mig de la badia de Roses que ofereix al visitant un petit món de paisatges. Envoltat pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i vorejat pel riu Fluvià, mostra un perfecte equilibri entre conreu i marina.

La conjunció en un mateix paisatge de grans extensions de camps de fruiters i d’una platja de dunes i sorra fina, amb prop de 7 km de llargada, converteix Sant Pere en un espai únic al litoral altempordanès i gironí.

El nucli antic de la vila conserva trams de l’antiga muralla medieval, fortificació que envoltava el poble i els habitatges construïts entre els segles XVI i XIX. Els principals punts d’interès són l’església de Sant Pere, la casa Caramany i la capella de Sant Sebastià.

Un dels grans atractius de Sant Pere Pescador és el seu entorn natural. El pas pel riu Fluvià ofereix infinitat d’indrets on passejar, pescar, practicar senderisme i observar les aus, entre d’altres, i el carril bici permet veure antigues masies rurals datades dels segles XVII i XVIII. I per als amants dels esports, la presència de vents de tramuntana i garbí converteixen les seves platges en un punt de referència per als practicants del windsurf i del surf d’estel.

Si el que es vol és fer un salt en el temps, res millor que traslladar-se fins a les ruïnes d’Empúries, un dels escenaris privilegiats de la nostra història. Porta d’entrada de la cultura grega i romana a la península Ibèrica, es tracta d’un jaciment excepcional on conviuen les restes d’una ciutat grega (Empòrion) amb les d’una romana (Emporiae), creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Empúries es troba al municipi de l’Escala, una localitat marinera que ofereix una gran diversitat de paisatges i assentaments que van des de nuclis urbans moderns al costat del mar, el casc antic o el proper poble medieval de Sant Martí. Les platges de sorra fina, de poca profunditat, i les cales són altres dels patrimonis de l’Escala. A les seves aigües es pot practicar el submarinisme i descobrir tresors, entre d’altres. I no es pot marxar del municipi sense haver tastat les preuades anxoves locals.