Castelló d'Empúries uneix art, cultura, natura i turisme de sol i platja

Conjugar l'art i la cultura, gaudir de la natura i el turisme de sol i platja és possible a Castelló d'Empúries gràcies a la seva estratègica situació. La seva oferta es divideix en tres eixos: la Vila Comtal, la urbanització d'Empuriabrava i el parc natural dels Aiguamolls.

El casc urbà de Castelló d'Empúries conserva un ric patrimoni arquitectònic del que sobresurt la magnífica Basílica de Santa Maria, una església gòtica amb campanar romànic del segle XIV, coneguda com La Catedral de l'Empordà. Altres indrets de gran interès per visitar són el Museu Parroquial, la Cúria-Presó, la Farinera, l'antiga Llotja de Mar, la Casa Gran, antics convents, restes de muralles i el Pont Vell, entre d'altres.

Empuriabrava és la zona residencial de Castelló. Envoltada d'aiguamolls costaners, té més de 24 km de canals navegables per fer realitat el somni de qualsevol amant dels esports nàutics. Amb un disseny genuí i únic a Europa, Empuriabrava disposa del port esportiu més gran de Catalunya en nombre d'amarratges, així com un aeròdrom on poder realitzar salts en paracaigudes. La urbanització compta amb 7 km de platges amples i de sorra, a les quals afegeix una gran oferta lúdica i d'hoteleria.

Si l'objectiu del turista és gaudir de la natura, el millor destí és el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, una de les principals zones humides de Catalunya que destaca per la gran varietat d'aus que hi nien, al voltant de 330 espècies. El paisatge, la fauna i la flora que s'hi troben el converteixen en un dels espais naturals més importants de la Mediterrània.

Un nucli històric notable, actes culturals prestigiosos, platges i residències turístiques, restaurants, discoteques i el parc natural dels Aiguamolls converteixen Castelló d'Empúries en un centre turístic de primer ordre.