ruta Josep Pla a Cadaqués

Cadaqués ha iniciat aquesta tardor una ruta literària dedicada a Josep Pla que tindrà continuïtat a partir de la primavera de l’any vinent. Promoguda per la Fundació Pla, La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cadaqués i la Fundació Joan Vehí així com amb dos particulars ben coneixedors del tema, Pere Vehí i Joan Sala.

El nou director de la Fundació, el filòleg figuerenc Francesc Montero ha recordat que “Pla va mantenir una relació estreta, fins i tot podríem dir íntima, amb el poble de Cadaqués i la seva gent al llarg de la seva vida, relació que es reflecteix a través de diversos volums de la seva obra literària”.

La ruta és un passeig per la badia des del mirador d’es Pianc fins a es Baluard, acompanyat de les paraules de l’escriptor que descriuen el paisatge, relaten la vida i la història del poble i parlen dels amics que hi va fer. En concret, després d’es Pianc s’arriba fins a la plaça de l’Ajuntament a sobre del Baluard, com a final de la ruta, després de passar per les cales del Poal, el Podritxó, la plaça de les Herbes, la platja gran i tot un recorregut pel barri vell. La curadora de la ruta és Annie Unland, traductora i periodista francesa que des de fa uns anys estudia la trajectòria de Pla en diversos àmbits.

L’escriptor va residir a Cadaqués en dues temporades diferents, segons es recorda durant el recorregut de la ruta. La primera vegada va ser a principis dels anys 40. A la seva obra “Prosperitat i rauxa de Catalunya” explica que a l’hora d’acabar el llibre la “Guia de la Costa Brava” li faltava la part nord i aleshores va decidir anar a viure a Cadaqués perquè ho considerava “el lloc més adient per a fer-ho”. Després, el 1945 comença a viure-hi tot l’any i és quan l’editor Josep Zendrera li encarrega el llibre “Cadaqués” i hi resideix durant tot el procés d’escriptura del volum.

 2,695 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui