Sant Jordi

Del 17 al 25 d’abril Castelló d’Empúries celebra Sant Jordi amb un seguit d’activitats durant tota la setmana. Amb l’objectiu de portar a terme diferents actes i evitar aglomeracions, des del Departament de Festes de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, s’han programat un ventall d’activitats per a tots els púbics i en petit format, adaptant els espais i limitant l’aforament. Al programa hi trobareu espectacles, música i llibres amb la participació de l’Ecomuseu Farinera, la Biblioteca i entitats del poble. Enguany no hi haurà parades al carrer però no s’ha volgut perdre l’oportunitat de mantenir l’ambient festiu d’un dia tan especial.

Activitats per a tots els públics
Durant tota la setmana trobareu activitats per a tots els públics. El taller familiar de cuina “fem galetes de Sant Jordi” de l’Ecomuseu Farinera, “Contes de dracs i cavallers”  a càrrec de Jep Gasulla, organitzat per la Biblioteca Ramon Bordas i Estragués, o la “Llegenda” a càrrec de Despertaferro; són propostes per als més petits de la casa. Per a un públic més adult i per fer memòria, s’ha programat la presentació del llibre “Castelló Desaparegut” de Manel Puig i Marisa Roig, que recupera imatges dels espais de Castelló que ja no hi són. En el mateix sentit, l’espectacle “memòries líquides, veus de safareig” de Rosa Vendrell, farà un repàs de temps passats i de converses contextualitzades  en espais tan emblemàtics com el rentador públic. Cal destacar també, la presència de la música durant aquesta setamana. Per una banda, el concert de Gemma Humet al Pati del Pala dels Comtes i per l’altra, el concert de Sant Jordi amb la Cobla els Rossinyolets.

Les entitats sempre a punt!
Una vegada més, tenim la sort de comptar amb la participació d’entitats del municipi. La Cia. El Paller presenta “Carrer Cultura” una mostra i portes obertes a la seva escola de dansa. També l’Associació Cultura i d’Esbarjo ha reprès el cinema per al proper dijous amb la projecció de la pel·lícula “la Librería” d’Isabel Coixet. El Grup de teatre Esplais i Tequatre, tornen a escena amb una lectura de poemes de Joan Margarit amb acompanyament musical de Marta Rodeja i Adrià Bardera. Per últim, L’associació Despertaferro, ens farà reviure “La Llegenda”, una representació per a tots els públics amb la col·laboració de la Cort d’Empúries i dels Senyors del Foc.    

Ruta de Sant Jordi
Una de les novetats d’aquest any és la Ruta de Sant Jordi. A partir del dia 19 i fins al 25 d’abril podreu veure exposats els treballs dels i les alumnes de les escoles del municipi, de la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida), del PTT (Pla de Transició al Treball), de la Llar d’Infants Municipal Passeig de les Oques i dels avis i àvies de la Residència Toribi Duran. El recorregut passa per diferents espais del centre històric i d’Empuriabrava:  Pati del Palau dels Comtes, Paller d’En Malino, plaça dels Homes, convent de Santa Clara i Centre de Serveis i Oficina de turisme, d’Empuriabrava.  

Tots els actes són gratuïts i amb reserva d’entrada que es pot fer al web municipal o a les oficines de turisme del municipi, excepte la ruta de Sant Jordi que no és necessari fer la reserva. L’ús de mascareta és obligatori.

 264 total views,  23 views today