parc eòlic marí

Es durà a terme aquest dissabte 14 de maig en el marc d’una jornada que també inclou un debat sobre la transició energètica a Catalunya amb els investigadors Antonio Turiel i Ferran Vallespinós i l’ambientòloga Marta Ball.llosera.

Sota el lema “La Mar és Vida”, l’acte reivindica la conservació de la biodiversitat de la zona on es planteja el projecte.

La IAEDEN-Salvem l’Empordà, SOS Costa Brava, l’Associació Stop Macro parc eòlic marí de la Costa Brava Nord, el Fòrum l’Escala-Empúries, i l’Entesa de l’Escala-Debat Constituent han organitza, en col.laboració amb el músic Ramon Manent, per aquest dissabte 14 de maig a la platja de Riells de l’Escala un macro concert gratuït per reclamar la retirada del projecte de par eòlic marí que es planteja en l’àmbit del Golf de Roses i la badia de Pals. Després de la gran manifestació de fa un any, també a l’Escala, amb el lema “Renovables sí però no pas així”, l’acte de dissabte s’emmarca en la nova campanya d’accions de les entitats per promoure una reflexió crítica de la transició energètica a Catalunya i rebutjar l’actual model basat en la producció d’energia centralitzada i en els oligopolis.

El macro concert que porta per lema “La Mar és Vida” també reivindica la necessitat de conservar la biodiversitat de la zona on s’ha projectat el parc eòlic marí en un entorn on existeixen vuit àrees de protecció i conservació del medi natural. Cal recordar que recentment la Unió Europea va suggerir examinar si el parc eòlic marí podria afectar un espai natural proper que forma part de la Xarxa europea Natura 2000 encara que quedi fora de l’àrea protegida.

Representants de les cinc entitats organitzadores han comparegut avui en roda de premsa al Col.legi de Periodistes de Girona per donar a conèixer els detalls de la nova campanya d’accions.

Macro concert amb més d’una vintena de grups musicals

El concert començarà a les 7 de la tarda i està previts que s’allargui fins passada la 1 de la matinada. Compta amb la participació de més d’una vintena d’artistes i grups musicals: Enric Casasses; Josep Tero; Neus Mar; Oreig de Mar; Quarts de Tres; Samuel Arderiu; Tres de Ronda; Xavier Marcos; Ballaveu; La Vella Lola; Mª Antònia Pujol; Mapa; Marcel Casellas i Alfons Rojo; Jaume Arnella; Entredós; Jaume Comas; Jaume Ibars; Adri Dilmé, Alenaires; Arjau Arrels Escalenques; Artur Gaya i Sergi Trenzano; Carme Callol; Chicho i Dolors; Corrandes son Corrandes; Eduard Cases i Teresa Tarrida.

El concert és gratuït però totes aquelles persones interessades en co.laborar en les despeses del concert ho poden fer fent una aportació econòmica a través del número de compte de l’associació Stop Macro parc eòlic marí: https://stopmacroparceolicmari.org/aportacions-economiques/

Els impulsors de la iniciativa han fet una crida a la participació per mostrar un cop més el rebuig del territori a aquest projecte i a qualsevol de les mateixes característiques que es vulgui fer en aquesta zona que, segons els científics, constitueix el patrimoni natural marí més important de Catalunya.

A les 12 del migdia es durà a terme un debat sobre el model per a la transició energètica a Catalunya amb el doctor en Física Teòrica i investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Antonio Turiel; el doctor en Ciències Biològiques i investigador del CSIC, Ferran Vallespinós; i l’ambiontòloga i coordinadora de l’àrea tècnica de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, Marta Ball.llosera.

El macro concert és el tret de sortida d’un seguit d’accions que es duran a terme les properes setmanes i que també inclou una exposició i venda d’obres d’art, els beneficis de la qual es destinaran a finançar les actuacions contra el parc eòlic marí.

La nova campanya d’accions contra el parc eòlic marí arriba en un moment clau ja que s’espera que en breu s’aprovi el nou Pla d’Ordenació de l’Espai Marítim ( POEM) que podria acabar amb la figura de “zona d’exclusió per a l’eòlic marina” que regeix actualment a l’àrea afectada.

 1,131 visualitzacions totals,  22 vistes d’avui