cuartelillo

Una exposició en facsímil de la Bíblia de Sant Pere de Rodes, el conegut text sagrat que va ser espoliat pels francesos durant la invasió napoleònica i que avui encara es troba dipositat a París, i una xerrada de l’historiador Enric Pujol sobre Ferran Soldevila, han obert la temporada a El CuARTelillo d’El Port de la Selva, un espai que malgrat les circumstàncies han mantingut una programació més o menys continuada durant els darrers mesos.

El CuARTtelillo va obrir les portes, el mes de setembre de l’any passat, amb l’objectiu d’esdevenir un espai cultural on durant tot l’any s’hi programen xerrades, petits concerts, presentacions, activitats literàries, projeccions i on es parla d’art i de cultura buscant la complicitat dels assistents i de la població. L’espai està gestionat per l’Ajuntament del Port de la Selva, des de l’Àrea de Cultura. Per temes artístics compta amb el suport de Saki Guillem i per temes relacionats amb el patrimoni cultural local amb Isabel Buscató.

L’espai físic del CuARTelillo ocupa l’antiga caserna de la Guàrdia Civil del poble. El nom és un joc amb aquest concepte i amb el concepte ART en tots els seus vessants. El mes d’agost passat, l’artista Núria Pallisera va pintar un mural a la façana evocant el concepte de la llibertat de les arts i de la impossibilitat d’empresonar les idees. El cartell que complementarà la façana amb el nom del CuARTelillo, fet de ceràmica i que evoca les roques i la vida del mar de la nostra costa. En definitiva, art i territori, un binomi que serà omnipresent en aquest espai.

Foto: Una mostra amb imatges facsímils de la Bíblia de Sant Pere de Rodes ha iniciat la temporada en aquest espai.

 747 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui