Pilar Bosch

Quatre dels 41 alcaldes que ha tingut el municipi van ser homenatjats durant la inauguració, amb l’objectiu de realçar el fort voluntariat que implica formar part i liderar un equip de govern d’un municipi com Garrigàs, tal com ens explica l’alcaldessa.

El nou ajuntament de Garrigàs, de 206 m², ja és una realitat. En la cerimònia d’inauguració del proppassat diumenge 3 es va comptar amb autoritats destacades com per exemple Miquel Noguer, President de la Diputació de Girona, Laia Cañigueral, Delegada del Govern de la Generalitat de Girona, i Sònia Martínez, Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà. També hi van ser diversos alcaldes i alcaldesses de l’Alt Empordà. En parlem amb la Pilar Bosch, l’actual alcaldessa garriguenca.

– Quin record et queda de l’acte de diumenge?

De l’acte de diumenge en recopilo moments d’emoció i d’agraïment. Emoció perquè el projecte ha necessitat anys de cuina, concretament quatre anys laboriosos quant al disseny, la cerca de recursos econòmics… Agraïment perquè molta gent s’hi ha implicat de valent per tal de fer-ho realitat. Una feina d’equip acumulada en aquests quatre anys que, sortosament, s’ha plasmat en un bonic acte amb molts dels implicats allà presents. Va fer il·lusió poder ensenyar el producte final davant de tanta afluència.

– Què suposa el renovat espai?

Per sobre de tot eliminem barreres arquitectòniques que arrossegàvem de fa anys. L’anterior consistori, tot i tenir tres plantes, era més petit i gairebé ningú s’estalviava el tram d’escala. Ara, el nou consistori representa un nou i polivalent servei al poble. Millor accessibilitat i més pròxim a la zona d’equipaments. A més, com dic, és polivalent, ja que l’espai serà usat per veïns de totes les franges d’edat. L’espai de la primera planta serà la sala de plens, però també serà utilitzat com a espai de psicomotricitat pels nens i nenes de l’escola, a les tardes la gent gran hi farà tallers… I a la planta baixa, tres amplis espais en convivència: atenció al públic i despatxos, però també el consultori mèdic i el servei de correus.

En resum, la idea és la de fer molt més amb menys. És a dir, una única instal·lació amb moltes oportunitats i, en conseqüència, amb manteniments compartits. El potencial econòmic de municipis com Garrigàs és molt limitat i per això els projectes, per tirar-los endavant, s’han d’idear amb seny i amb exhaustiu estudi previ per tal d’aprofitar totes les possibilitats existents. L’edifici també és altament sostenible, per tal de generar l’electricitat que gastem: tenim caldera de biomassa, plaques solars… Així s’aconsegueix que el pressupost resulti ser més alleugerit i es puguin destinar despeses a altres recursos, com per exemple l’anhelat espai jove inaugurat fa uns mesos.

– A més, va ser un dia de molts homenatges…

Sí, i tots ells molt valuosos. D’una banda, es va remarcar la figura de la Dra. Maria Bou, la qui ha estat metgessa de capçalera al municipi del 1981 al 2021. Va rebre un record del poble de Garrigàs en forma de gravat, mateix obsequi que van rebre els darrers quatre alcaldes de Garrigàs, tots ells presents en l’esdeveniment de diumenge. Uns gravats dissenyats expressament pel pintor i veí del municipi Daniel Lleixà, el mateix a qui se li va encarregar decorar el nou consistori. Així, el nou espai compta amb 8 obres representatives de l’artista, i una d’elles és un oli amb les vistes que el mateix pintor té de Garrigàs des de casa seva. La col·laboració del mestre Lleixà és un altre actiu per l’edifici: les seves obres hi aporten molta llum. Personalment, penso que va ser molt encertat homenatjar l’alcaldia i, alhora, la idea i feina de voluntariat que suposa estar al capdavant d’un equip de govern.

FOTOS DE LA INAUGURACIÓ

 1,131 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui