Dominique Montiel

L’alcaldessa de Rabós, Dominique Montiel, fa deu anys que està al capdavant del consistori. Juntament amb l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, són les batlles més veteranes de la comarca. Durant els mandats de Montiel, Rabós ha canviat l’enllumenat reduint la seva despesa, i ha fet la connexió a la xarxa d’aigua potable, entre molts altres projectes. 

Ens trobem a mitja legislatura. Els projectes que tenien previstos avancen al ritme esperat?

Malauradament anem amb cert retard a causa de la pandèmia de la Covid.

Quina incidència ha tingut en les planificacions que tenien fetes?

Més enllà de modificar el ritme, com comentàvem, tots ens n’hem ressentit, sobretot el jovent que són els que s’han sentit més afectats amb algunes mesures com el toc de queda o l’absència de carnavals. En general, però, el fet de no poder celebrar festes populars ha entristit molt a tot el poble.

De cara a la segona fase de la legislatura, què tenen previst?

Com que hi ha aquest retard, aquesta segona part la dedicarem, com a mínim, a acabar tot el que hem començat.

Quins són els principals problemes del municipi que caldria resoldre i no depenen de l’Ajuntament?

Ara mateix ens preocupa el tema dels aerogeneradors. És un tema que no dependrà dels ajuntaments, però ens estem mobilitzant perquè ens escoltin.

Després d’una dècada al capdavant de la política municipal, i amb el bagatge acumulat, com ha canviat Rabós?

Des de l’inici vam anar encaminats a reduir la despesa municipal en tots els aspectes. I paral·lelament, hem anat millorant diversos espais i racons del poble, i continuem treballant perquè Rabós cada vegada estigui millor.

En l’àmbit personal, què ha suposat ser l’alcaldessa durant aquests anys?

Personalment, ha suposat aprendre, aprendre i aprendre, en tots els sentits. Ser alcaldessa ha suposat aprendre i entendre. He entès moltes coses que, abans, no entenia com a veïna. D’ençà que soc alcaldessa, he viscut foc, aiguats, neu, un referèndum, la pandèmia, etcètera. Tot això són experiències prou importants que necessiten que sàpigues gestionar-les, i no és fàcil.

Què diria que s’endú, en positiu o en negatiu, del càrrec?

Com he dit, he après molt i, per a mi, tot és positiu. Fins i tot les coses negatives!.

Canviaria alguna cosa o decisió presa?

No canviaria res en absolut!

Com ha conciliat l’alcaldia amb la feina i amb la família?

No ho sé! Sincerament, no sé com, però he aconseguit conciliar tot, encara que, a vegades, he hagut de robar temps al meu entorn personal.

Ens explica alguna anècdota d’aquests anys?

No en tinc cap i alhora en tinc moltes! Potser la que més recordo és quan acabava d’aterrar a l’alcaldia de Rabós, aproximadament un mes després. Vam patir un incendi, i jo encara no sabia com calia gestionar una emergència així. Em vaig espantar molt. Però sempre he agraït l’entrega i la feina que es va fer per part de tothom, i la companyia i els ànims del senyor Albert Ballesta durant tot el dia. Per sort, no hi havia cap més foc i vam poder disposar de tots els efectius possibles.

 1,610 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui