El Festival de Jazz de Figueres, organitzat per Joventuts Musicals, va celebrar la seva 27a edició els passats dies 16, 17 i 18 de juliol en diferents espais emblemàtics de la ciutat. Els caps de cartell va ser la New Orleans Gospel Quartet, Ignasi Terraza Trio i, finalment, en la cloenda, es va organitzar el concert “Fins Aviat”, un homenatge al tristament desaparegut bluesman català, Amadeu Casas. Durant la vetllada es van interpretar diverses peces escrites pel poeta empordanès Carles Fages de Climent i que Casas va immortalitzar en el CD, “Lo Gaiter de la Muga”.  

Un any més, com han explicat els organitzadors, “el Festival de Jazz de Figueres va ser una plataforma de llançament i promoció per a joves talents jazzístics del país, i alhora una cita amb formacions consolidades. Com sempre, la característica més important del Festival ha estat la seva pluralitat i diversitat de la programació amb l’objectiu de donar a conèixer propostes poc accessibles al públic de les comarques gironines. Així mateix, continua sent un dels festivals referents en el circuit jazzístic arreu de Catalunya”.

Amadeu Casas va conèixer l’obra de Carles Fages de Climent a través dels epigrames que l’any 1971 va musicar Quico Pi de la Serra que, per cert, també va interpretar una peça en el concert de Figueres. Casas havia reconegut que mai abans s’havia identificat de forma tan personal amb un poeta. “Lo Gaiter de la Muga” porta al terreny de la música la peculiar manera del poeta empordanès d’universalitzar el seu món proper. Es va considerar, en el seu moment, un treball musicalment potent, amb una gran diversitat de matisos i instruments diversos.

 1,714 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui