Juli Quesada

Es reprèn un dels esdeveniments infantils estrella a la comarca, amb un munt d’espectacles i tallers gratuïts durant tot el cap de setmana

Els propers dies 1 i 2 d’octubre, el nucli antic d’Avinyonet de Puigventós tornarà a vestir les seves millors gales. Els més menuts i els seus acompanyants podran tornar a gaudir d’un dels esdeveniments estrella de la comarca: la fira infantil “El Follet d’Avinyonet”.

Juli Quesada, regidor de Festes i un dels principals encarregats i impulsors de la fira, valora molt positivament com ha quedat el programa per aquesta edició: “És una fira on es treballa no només des de la part d’animació, sinó que també destaquen els components terapèutics, de creació i d’aprenentatge. La música i el so seran, en definitiva, els protagonistes. Bé, ells i, és clar, la mainada. Enguany, hem ampliat el ventall de propostes per als nens i nenes més petits, que potser no tenien tantes activitats com els joves d’entre 10 i 14 anys, que sempre en tenen i enguany també. Per tant, més que mai, hi haurà activitats per nadons i menors de 10 anys”.

Quesada, d’entre la llarga llista d’aspectes a destacar, explica que, d’una banda, tornaran a fer una donació al Centre de Lleure El Dofí de Figueres. “El desig és que els joves vinguin no només amb els seus educadors i educadores, sinó amb els seus familiars”. D’altra banda, posa èmfasi en la col·laboració, un any més, de les entitats com Pica-Rasca, els voluntaris de la biblioteca, l’Associació Vendaval, l’Escola Gonçal Comellas… Aquests últims, tot i encara estar arrancant el curs, s’han compromès a decorar els carrers amb manualitats i murals i també s’encarregaran d’una nova edició del Concurs de Dibuix.

D’entre la llista d’artistes, formacions artístiques i grups, destaquen, per exemple, La Tresca i la Verdesca, grup musical enfocat a tota la família i que aposta pels espectacles de creació, amb cançons de composició pròpia. Oferiran la seva nova proposta: ZUM. La Lali BeGood, amb la seva música moderna i amb valors contemporanis, també hi serà present. La Natàlia Díaz, com a novetat, portarà a terme una xerrada-taller sobre nadons i família. Tampoc hi faltaran els AESTUS amb els follets i els seus amics i els seus sempre ben treballats espectacles itinerants. La Sira agafarà els petits de 3 anys. També es faran demostracions d’oficis, sent aquesta part artesanal una de les novetats d’enguany. A més, cal no passar per alt que la Montse Cufí, juntament amb la Bel contacontes, escenificaran la Ponsètia, protagonista del conte escrit per la primera. No hi faltarà tampoc la màgia i el circ i una inacabable llista d’espectacles imperdibles, tal es menciona en el programa.

“És una gran alegria recuperar aquest esdeveniment i fer-ho amb tota la seva essència: amb espectacles diversos i de molt de nivell, artistes ben coneguts, així com escoles i entitats de Figueres que vindran a oferir les seves exhibicions, com per exemple el Cor de Baldufes de l’Escola Pep Ventura. Sens dubte, un cap de setmana farcit de bons moments, de boniques exposicions i de tot un conjunt que ens regalarà infinites riallades i mirades dolces dels més joves”, conclou Quesada.

 1,044 visualitzacions totals,  36 vistes d’avui