Olivar-Gran

Els veïns i veïnes de l’Olivar gran van tornar a reunir-se aquest passat dimecres 22 de juny amb motiu de l’anunci que la instal·lació de la polèmica antena continua endavant. Des de l’associació de veïns declaren que “estem tots molt decebuts amb l’ajuntament de Figueres, però no s’hi pot fer res. La col·locaran tant sí com no, i el consistori considera que està ben ubicada”. David Arranz, portaveu de l’associació, lamenta que “les 1.100 signatures en contra de la instal·lació en aquest lloc del barri no s’han tingut en compte. Aquest govern local ha anat donant els permisos sabent que els veïns i veïnes de l’Olivar Gran no hi estem conformes. Han continuat donant els permisos abans de parlar amb nosaltres. No han gestionat res”.

Des de l’entitat expliquen que s’han mantingut diverses reunions a tres bandes, inclòs Telefònica, i que en la penúltima reunió “la mateixa alcaldessa ens va comunicar que tenien una possible solució, i això ens va animar, teníem esperances que l’ajuntament o Telefònica corregissin”, però el desenllaç en la reunió d’aquest passat dilluns 21 de juny no era el que esperaven “l’empresa diu que no es tira enrere”. El president, Carlos Martin, lamenta que en la trobada “els de Telefònica no van ni obrir les carpetes mentre nosaltres intentàvem mostrar que hi ha altres llocs. I l’alcaldessa, rient-se de nosaltres, va dir que ja ens ho havia dit que no s’hi podia fer res”. En el barri, diuen, ja eren conscients que s’acabaria instal·lant l’antena, però mantenien la confiança que canviaria de lloc. Segons Arranz, “nosaltres no estem en contra de la tecnologia, al contrari, sabem que és necessària, tanmateix s’ha de buscar un lloc que perjudiqui el menys possible, i més tenint en compte que tenim dues guarderies i sis escoles a l’entorn. Hi ha una sensibilitat zero per part de l’Ajuntament”.

En aquest sentit, el portaveu afirma que en diàlegs amb l’alcaldessa “ens ha dit que no hem sigut constructius en les reunions, però nosaltres hem de defensar el nostre barri. Val a dir que sobre plànol els hi vam mostrar una possible ubicació, que donava cobertura a tot el Rally Sud, i el senyor Amiel, de Canviem Figueres, ens va dir que podria ser propietat de Renfe. Això vol dir que ell no s’ha preocupat de buscar alternatives, i ni tan sols han escoltat o analitzat altres propostes per saber si són viables o no”, lamenten des de l’Olivar Gran, i afegeixen que “el regidor Amiel considera que està ben ubicada i que no sap per què ens queixem. Diu que no ha fet res amb mala fe i que l’antena no molesta. No sé si ho ha fet amb mala fe o amb mala llet, però ho ha fet i no ens ha tingut en compte”.

Arranz recorda que “l’eslògan tant d’ERC com de Canviem anava dirigit a estar al costat dels figuerencs, i, en canvi, a l’hora de la presa de decisions no tenen en compte a ningú i només afavoreixen l’empresa”. El col·lectiu es mostra molt enfadat davant les decisions del govern local de la ciutat, “contra un gegant com és Telefònica no ens hi podem enfrontar sols, i l’ajuntament, que hauria de defensar els seus ciutadans, s’ha posat al costat de l’empresa. L’objectiu de l’alcaldessa hauria de ser defensar els ciutadans, i no defensar els interessos d’una empresa o un sol particular”. I asseguren que el govern quadripartit no ha actuat bé amb les gestions des de l’inici de la problemàtica “sabent que el tema portava controvèrsia, ja des del Rally Sud, han actuat pel seu compte quan haurien d’haver consultat als veïns i segur que haguéssim pogut trobar un lloc adequat”, manifesta Arranz.

Olivar-Gran

 2,507 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui