Museu_Joguet_002

Aquest any es commemora el quarantè aniversari del Museu del Joguet de Catalunya de Figueres. L’acte inicial de l’efemèride, celebrat el passat 18 de juny, es va convertir en un emotiu homenatge al seu creador Josep Maria Joan Rosa, a la seva dona, Pilar Casademont i a la filla, Anna Joan Casademont que han estat els artífexs de la col·lecció i que aquesta hagi estat visitable durant quatre dècades..

En el seu parlament, Josep Maria Joan Rosa va fer un repàs molt emotiu de les 300 exposicions que van precedir el museu i sobretot la seva entrada en servei al menjador de l’antic Hotel París de Figueres, gràcies a la iniciativa de Lluís Duran, a partir de la qual es van assentar les bases de cares a formalitzar el projecte en un edifici que va passar a ser de titularitat municipal.

Rosa també va fer un repàs de moments clau, d’aquests 40 anys d’història, com per exemple el premi que l’associació de crítics d’art els va concedir al primer any d’activitat, així com les nombroses donacions rebudes durant tot aquest temps. També va agrair el suport de les institucions –l’Ajuntament de Figueres, sobretot en temps dels alcaldes Marià Lorca i Joan Armangué, Generalitat i Diputació- i, finalment, va fer també una menció destacada a la relació personal amb el poeta Joan Brossa, ben palesa al museu.

Aprofitant l’acte, l’escriptor Julià Guillamon va presentar el llibre “Joguets i escriptors”, que relaciona joguines d’escriptors i poetes amb els seus textos. Amb aquest material, el proper mes d’octubre l’octubre, hi haurà una exposició al museu figuerenc i a Barcelona.

NOU VESTUARI CORPORATIU

D’altra banda, La dissenyadora de moda figuerenca Celia Vela ha col·laborat en la creació del nou vestuari corporatiu del personal d’atenció al públic del  Museu, en el marc de la celebració d’aquests primers 40 anys de vida.

Celia Vela ha creat unes armilles de neoprè amb acabat denim que es combinen amb peces bàsiques de color, vermell, blanc i negre que porten aplicades sobre la roba, la baldufa, símbol del Museu i han estat realitzades per l’empresa de Figueres, Comoyoko. Les baldufes no només són un element corporatiu i estètic si no que s’han convertit en una gran butxaca.

Fa uns anys, va crear una col·lecció de vestits amb un teixit estampat, per una de les nines del Museu, la Nadalina, que sempre l’ha tingut enamorada i una rèplica de la qual surt al carrer per Nadal. La dissenyadora s’ha sentit molt il·lusionada amb aquest encàrrec que renova el vestuari del Museu coincidint amb l’efemèride.

Museu_Joguet

 2,691 visualitzacions totals,  24 vistes d’avui