Facebook Twitter Instagram WhatsApp
    Trending
    • Vilafant es prepara per una Fira plena d’activitat
    • Festa de cloenda dels 25 anys del CB Escolàpies Figueres
    • Segona edició de la trobada de joves empresaris “Som el que creem”
    • Sopar del dia de la Dona a Llançà
    • Figueres estrena un autobús 100% elèctric per afavorir un transport públic sostenible
    • Ginestà, Pol Batlle & Rita Payés, Lildami o Marc Timón, a la tercera edició del Festival ISTIU de Castelló d’Empúries
    • L’Ajuntament de Llers presenta el documental “Llers, l’herència d’un poble destruït”
    • El Consell Comarcal impulsa un recurs per prevenir i millorar l’addicció dels joves a les pantalles
    WhatsApp Twitter Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Cultura
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Gent i Oci»Cultura»El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, es posa en marxa amb un 70 % de les entrades venudes
    Cultura

    El Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, es posa en marxa amb un 70 % de les entrades venudes

    29 de Març de 20210 Vistes
    Vivid

    El festival de l’enoturisme a l’Empordà presenta una seixantena de propostes que compleixen els protocols de seguretat sanitària i que ofereixen activitats de petit format, a l’aire lliure i amb aforament limitat.

    La meitat de les activitats presencials programades han exhaurit les entrades o ofereixen les últimes places.

    El Vívid també proposa una desena d’activitats a distància, com tallers virtuals per aprendre a fer vermut o vinagre, visites guiades virtuals a espais patrimonials vinculats al vi o un tast de vins en llengua de signes.

    El primer cap de setmana d’abril es posa en marxa la setena edició del festival Vívid, i durant tot el mes hi haurà activitats enoturístiques a la Costa Brava. El festival de l’enoturisme a Catalunya inicia la seva programació amb prop d’un 70 % de les entrades venudes, i per a la meitat de les activitats programades ja s’han exhaurit les localitats o se n’ofereixen les últimes places. En alguns casos, els organitzadors de les propostes han ampliat el nombre de sessions per poder atendre la demanda dels participants al Vívid.

    La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com del centenar de membres que integren el club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.

    El festival de l’enoturisme, que no es va poder celebrar l’any passat a causa de les restriccions per la pandèmia, s’ha reinventat en aquesta setena edició per adaptar-se a les limitacions derivades de la COVID-19. Gràcies a l’esforç dels membres del Club de la Ruta del Vi DO Empordà, el Vívid pot proposar enguany experiències enoturístiques en entorns segurs, amb activitats a l’aire lliure i aforaments reduïts que permeten oferir una programació diversa respectant tots els protocols sanitaris establerts per les autoritats. La majoria dels esdeveniments ofereixen aforaments que van de les 4 a les 20 persones.

    Esmorzars gastronòmics entre vinyes

    Una de les propostes que ha despertat més interès és l’activitat «Esmorzars gastronòmics entre vinyes», que tindran lloc a una vintena de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà, amb la participació dels xefs del col·lectiu gastronòmic de la Cuina de l’Empordanet. De la vintena d’esmorzars, n’hi ha vuit que ja han esgotat les entrades i set més que ofereixen les últimes places. Així mateix, les activitats d’enoturisme actiu també han estat les més demandades pels participants del festival, especialment les passejades a peu, en bici o en caiac maridades amb vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

    Activitats a distància

    El festival estrena també aquest cap de setmana la seva programació a distància amb un taller per aprendre a fer vinagre casolà. La programació a distància inclou una desena de propostes, com ara les visites guiades virtuals a espais patrimonials vinculats al vi com els monestirs de Sant Pere de Rodes i Sant Quirze de Colera o al castell de la Trinitat de Roses, o un tast en línia en llengua de signes.

    Activitats inclusives

    Amb la voluntat de fer arribar el Vívid a tots els públics, el festival ofereix una desena de propostes inclusives per a persones amb mobilitat reduïda, invidents o sordes. Totes les activitats es poden consultar en un apartat específic del web del festival vivid.costabrava.org.

    El Vívid Insòlit arrenca amb èxit

    Com a activitat prèvia del festival, aquest mes s’ha estrenat a Barcelona i Vic elVívid Insòlit, una experiència sensorial de vint minuts que transporta el visitant a descobrir el món del vi i l’enoturisme Costa Brava. A les dues ciutats on s’ha presentat la proposta, les sessions programades van registrar una ocupació superior al 90 %, amb més de 250 participants. 

    El Vívid Insòlit és un mapatge interactiu que es compon de diverses escenes que permeten a l’usuari viatjar virtualment a l’Empordà. I els protagonistes i conductors de l’experiència, que s’explica a través d’històries, anècdotes i secrets, són personatges reals empordanesos –cellers, viticultors i sommeliers–. La vivència immersiva, que en els pròxims mesos visitarà altres ciutats catalanes, s’arrodoneix amb aromes del territori, música d’artistes locals, com Sanjosex, Mazoni i La Ludwig Band, a més d’una degustació de dos vins de la DO Empordà. L’activitat s’adreça al públic interessat en endinsar-se de manera divertida en l’enoturisme. L’espai respecta les mesures de prevenció i seguretat establertes per la COVID-19 i permet fins a 6 persones per sessió, totes del mateix grup convivencial.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Cultura

    Ginestà, Pol Batlle & Rita Payés, Lildami o Marc Timón, a la tercera edició del Festival ISTIU de Castelló d’Empúries

    21 de Març de 20231 Vistes
    Cultura

    L’Ajuntament de Llers presenta el documental “Llers, l’herència d’un poble destruït”

    20 de Març de 20236 Vistes
    Cultura

    Vila-sacra us convida a la Passió del 8 d’abril

    14 de Març de 20239 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 370

    370CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.