Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme va incidir en «l’Aposta ferma del Vívid per la sostenibilitat
Esmorzars de forquilla entre vinyes, tastos en espais singulars com monestirs i fortificacions, rutes maridades entre vinyes i una plantada popular de ceps, entre les propostes destacades de la vuitena edició del festival de l’enoturisme a la Costa Brava, impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.
El festival de l’enoturisme a l’Empordà aposta pels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i la majoria d’activitats d’enguany ja apliquen criteris recollits en l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
De l’1 d’abril a l’1 de maig tindrà lloc la vuitena edició del festival Vívid, un mes sencer d’activitats enoturístiques a la Costa Brava. La iniciativa promocional, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, compta amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori, així com el centenar de membres que integren el Club de Màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà. El Vívid s’ha convertit en un dels esdeveniments enoturístics més importants que es duen a terme anualment a Catalunya.
El passat dimarts, 8 de març, es va presentar la programació del festival Vívid 2022. L’acte va comptat amb la participació de Jaume Dulsat, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Xavier Albertí, president del Consell Regulador de la DO Empordà.
Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme, va comentar «Esperem tenir una edició del Vívid molt exitosa i esperem que sigui també el preludi d’una molt bona i exitosa campanya d’estiu». Xavier Albertí, president del CRDO Empordà ha remarcat que «Amb la seva seixantena d’activitats el Vívid és el referent absolut de les activitats enoturístiques de l’Empordà d’activitats».
Per la seva banda, Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme va incidit en «l’Aposta ferma del Patronat per la sostenibilitat i els objectius de desenvolupaments sostenible de l’agenda 2030 amb l’organització de diferents activitats com ara una de viticultura ecològica o una plantada de ceps».
Després de les limitacions a causa de la pandèmia dels darrers dos anys, el festival de l’enoturisme a Catalunya recupera el seu format habitual i oferirà seixanta-vuit activitats, totes presencials, durant el mes d’abril a la Costa Brava. Tot i això, el festival mantindrà algunes mesures aplicades durant la pandèmia, com ara la celebració de les activitats a l’aire lliure o la limitació dels aforaments. Una de les propostes destacades en aquest àmbit és la ruta organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà per visitar dues experiències de viticultura ecològica al mig del Parc Natural del Cap de Creus, a les vinyes dels cellers Espelt Viticultors i Martín Faixó. El mateix celler Espelt Viticultors, amb la col·laboració de la IAEDEN, també organitza un itinerari a peu per les vinyes de Vilajuïga per descobrir els tresors naturals que s’hi amaguen. El celler La Vinyeta organitza la primera plantada popular de ceps, que permetrà als participants col·laborar en una de les feines més enriquidores d’un viticultor. I el celler Brugarol proposa l’activitat «MindfulWines entre vinyes» per connectar amb la natura i el paisatge a través dels seus vins.
La proposta “Esmorzars de forquilla entre vinyes”, que tindrà lloc en una quinzena de cellers de la Ruta del Vi DO Empordà amb la participació dels cuiners del col·lectiu gastronòmic de la Cuina del Vent i dels clubs d’enogastronomia Costa Brava i de la Ruta del Vi DO Empordà.
Durant els caps de setmana del mes d’abril, enòlegs i restauradors uniran la seva creativitat per oferir una experiència enogastronòmica única que proposa un tast de vins i un esmorzar entre vinyes,amb plats elaborats principalment amb productes de proximitat.
El Vívid també proposa diverses activitats que mariden art i vi: Al celler Vinyes dels Aspres, programen la proposta «ViViVi», amb un concert de violí i violoncel maridat amb els seus vins. Al Mas Geli proposen als visitants un concert de jazz amb arrossada i tast de vins, i a Masetplana organitzen un maridatge amb literatura i els seus vins. L’Agrobodega El Parral acollirà representacions de danses tradicionals i de nova creació mentre els espectadors tasten diversos vins de cellers empordanesos. Altres activitats destacdes son «Matí sonat entre garnatxes», del celler Pere Guardiola, amb un matí per tastar diversos mono varietals elaborats amb garnatxa i maridar-los amb productes del segell Girona Excel·lent. A Peralada, organitzen l’activitat «Garnatxa versus carinyena: batalla de vins», que permetrà tastar i comparar diversos vins elaborats amb aquestes dues varietats tradicionals de l’Empordà.
Finalment, entre moltes altres activitats cal destacar un tast al castell de Quermançó, o la «Marxa popular entre vinyes», que aquest any tindrà lloc a Espolla i Sant Climent Sescebes amb la participació de la Cooperativa d’Espolla i el celler Martí i Fabra. Els cellers de Garriguella -Mas Llunes, Masetplana i Cooperativa de Garriguella- presenten conjuntament un recorregut entre vinyes per conèixer la història del poble a través del paisatge.
Les entrades per a aquesta edició del Vívid es posen a la venda al web del festival: http://vivid.costabrava.org a partir del 8 de març