AECC-Catalunya

Julieta de Masdevall encapçala l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Figueres. Des de principis del 2020, a l’entitat, molts canvis, una junta forta i moltes voluntàries sempre a punt.

Des de la seva posició de presidenta de la Junta Local Catalunya Contra Càncer, comenta que en els darrers mesos, tot i la pandèmia, l’entitat, que té com a principal objectiu donar suport als malalts de càncer i a les seves famílies, “ha patit molts canvis i tot ells són per sumar”.

Totes les seves accions s’adrecen cap a una major conscienciació del públic en general vers el càncer, cap a la recaptació de fons per dur a terme col·laboracions i, en definitiva, estar en tot moment al costat dels qui ho necessiten. “Fer front a les necessitats dels malalts és la nostra premissa contínua, sobretot amb accions que ofereixen els nostres especialistes de psicoteràpia i psicologia que vénen setmanalment de Girona per visitar a l’Hospital de Figueres així com la treballadora social. En tots els casos, ajudem a pacient i professional a posar-se en contacte”. L’atenció psicoterapèutica, és clar, es fa de manera presencial, si bé l’atenció psicològica, a causa de les mesures sanitàries, es fa online o de manera telefònica.

La Julieta demana que tothom tingui molt clara una dada: només durant l’any 2020 va haver-hi 631 casos de càncer de còlon a la regió sanitària de Girona. “La gent ho ha de saber i, per això, és molt important fer cribratges, sobretot a partir dels 50 anys. És molt senzill fer-ho i anticipar-se a problemes majors, tan sols portant mostres de femta a la farmàcia i dur a terme el test de sang oculta (TSOH)”. Amb motiu del Dia Internacional del Càncer de Còlon (31 de març), l’entitat serà a la placeta de la Rambla els dies 25 de març i 8 d’abril, de 10 a 13.30 hores. A més, es podrà visitar una exposició itinerant a Consultes Externes de l’Hospital de Figueres, entre el 12 i el 26 d’abril.

“A la junta, som vuit membres, però és molt positiu comptar, a més, amb moltes voluntàries, com es pot percebre en tots aquests actes que duem a terme”. Aquests mesos no només destinen les seves forces a fer front a pacients i familiars amb càncer, sinó que també ajuden a superar pèrdues provocades per la Covid.

 133 total views,  6 views today