La desestacionalització, la digitalització i la sostenibilitat seran els eixos de les jornades que s’iniciaran el 21 de novembre a Figueres
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà té com a objectiu innovar el sector econòmic més important de la comarca
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà impulsa un cicle de jornades per debatre sobre els reptes del turisme en un context de canvi climàtic i tenint en compte la canviant situació econòmica mundial. Les jornades, que comptaran amb destacats ponents, tindran com a eixos centrals la desestacionalització de la temporada, la digitalització del sector i la sostenibilitat. L’objectiu és innovar, oferir eines per abordar els reptes i posar en valor un sector que és el principal motor econòmic de la comarca.
La primera jornada se celebrarà el 21 de novembre a les 17:30h, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, amb el títol “Encarem el futur, la desestacionalització és possible”. La inauguració anirà a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Agnés Lladó; el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra; i del president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antonio Escudero.
El professor de la Facultat de Turisme de la UdG i expert en màrqueting turístic, consultor i formador, Jaume Marín, pronunciarà la conferència “Innovació i reptes en el turisme”.
En acabar la ponència, hi haurà la taula rodona “Què tenim i què necessitem per avançar en la desestacionalització”, que compatarà amb el director del Parc Natural del Cap de Creus, Ponç Feliu; el director general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Fèlix Roca; el director general de Perelada Resort, Eugeni Llos; i la Personal Sommelier Laura Masramon.
La jornada serà moderada pel periodista Santi Coll.
A finals de gener se celebrarà una segona jornada centrada en la sostenibilitat; i el març la tercera, que girarà al volant de la digitalització.
Les jornades estan adreçades als associats i a la resta d’empresaris i col·lectius de la ciutat de Figueres i la comarca, i obertes a tothom que s’hi vulgui apuntar.
Les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç: https://jornadeshostaleria.cat/
L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, que es va constituir l’any 1978, agrupa uns 200 establiments consolidats del sector de l’allotjament i la restauració de la comarca. A l’Alt Empordà, l’hostaleria representa el 10,9 % del Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca i abans de la pandèmia movia 308 milions d’euros. A aquesta quantitat s’ha de sumar el que generen les activitats indirectes relacionades amb l’hostaleria. Durant el 2019 el sector va donar feina a 6.688 treballadors el que representa el 12,4% del total de l’ocupació a la comarca . La xifra se situa 5 punts per sobre de la mitjana catalana el que demostra que és un sector cabdal a l’Alt Empordà.