Facebook Twitter Instagram WhatsApp
    Trending
    • Festa de cloenda dels 25 anys del CB Escolàpies Figueres
    • Segona edició de la trobada de joves empresaris “Som el que creem”
    • Sopar del dia de la Dona a Llançà
    • Figueres estrena un autobús 100% elèctric per afavorir un transport públic sostenible
    • Ginestà, Pol Batlle & Rita Payés, Lildami o Marc Timón, a la tercera edició del Festival ISTIU de Castelló d’Empúries
    • L’Ajuntament de Llers presenta el documental “Llers, l’herència d’un poble destruït”
    • El Consell Comarcal impulsa un recurs per prevenir i millorar l’addicció dels joves a les pantalles
    • Figueres inaugura la restauració de les Basses del Terrisser
    WhatsApp Twitter Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Cultura
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Notícies»Els empresaris de l’Alt Empordà premien Marià Lorca i quatre referents de l’hostaleria
    Notícies

    Els empresaris de l’Alt Empordà premien Marià Lorca i quatre referents de l’hostaleria

    31 de Gener de 202324 Vistes
    Els empresaris de l’Alt Empordà premien Marià Lorca i quatre referents de l’hostaleria

    L’exalcalde de Figueres ha estat distingit amb el premi Tramuntana d’Honor; Roser Bronsoms amb el premi Gastronòmic Xavier Sagristà; i Joan Jordà, Joaquim Pairó i Àngel Pairó amb el premi Lluís Fernández i Soler a la millor trajectòria professional.

    Els guardons s’han atorgat al Teatre El Jardí de Figueres en el marc de la V Nit del Turisme Empordanès que ha inclós la sessió “La sostenibilitat en l’àmbit turístic”

    L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), va lliurar ahir al vespre al Teatre El Jardí de Figueres, i en el marc de la V Nit del Turisme Empordanès, el premi Tramuntana d’Honor a Marià Lorcà i Bard, alcalde de Figueres del 1983 al 1995. Lorca, que també va ser diputat i president de la delegació de Càritas a l’Alt Empordà interior, va ser el gran impulsor de la figura i obra de Salvador Dalí. A més, durant el seu mandat com a alcalde es van construir les grans infraestructures de la ciutat. El premi Tramuntana d’Honor es concedeix a persones rellevants de la comarca, per la seva vinculació al territori.

    Enguany l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà ha creat dos nous guardons més: el premi Gastronòmic Xavier Sagristà (en honor al xef del castell de Peralada desaparegut) que s’ha atorgat a Roser Bronsoms i Planas, cuinera del restaurant Can Jeroni de Figueres. Bronsoms, que des dels 21 anys és al capdavant del restaurant figuerenc amb la seva mare, ha estat fins fa poc presidenta de  La Cuina del Vent, el col·lectiu gastronòmic de l’Associació que aposta per una cuina de qualitat amb productes del territori.

    L’altre guardó que s’ha impulsat aquest any és el premi  Lluís Fernández i Soler a les millors trajectòries professionals (en honor a qui va ser president de l’AHAE) que s’ha lliurat a tres referents de l’hostaleria: Joan Jordà i Suñer, de l’hotel restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries, un establiment que compta amb una estrella Michelin i un Sol Repsol, i que actualment porta el seu fill Salvador i els seus nets Joan i Màrius. Jordà ha dedicat tota la seva vida a l’hostaleria, amb treball i constància. El premi Lluís Fernández i Soler també s’ha lliurat als germans Joaquim Pairó Camps, que va ser cap de sala de l’hotel Duran durant més de 50 anys, i Àngel Pairó Camps, que va ser cap de sala del Motel durant 38 anys.

    Al començament del emotiu acte d’entrega de premis s’ha projectat un vídeo en memòria a Xavier Sagristà, un referent de la cuina empordanesa, que va ser cap de cuina de El Bulli i xef del Castell Peralada Restaurant.

    La sostenibilitat, repte prioritari

    La V Nit del Turisme Empordanès ha inclós la sessió “La sostenibilitat en l’àmbit turístic“. El sector turístic fa temps que defensa el camí de la sostenibilitat però actualment s’ha convertit en una prioritat perquè el sector segueixi sent motor econòmic. És la conclusió a la que s’ha arribat durant la sessió que ha reunit un centenar d’assitents, entre empresaris i professionals del sector turístic i representants d’administracions. Els ponents que hi han participat han coincidit en assenyalar que la sostenibilitat és la fórmula per aconseguir un millor producte turístic. Cada cop hi ha més empreses que hi aposten, tal i com s’ha posat de manifest en la segona trobada del cicle de jornades organitzades per l’Associació.

    El president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà, Miquel Gotanegra, ha dut a terme l’acte d’obertura; i els parlaments han anat a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Agnés Lladó; i el diputat de la Diputació de Girona i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Jordi Masquef; el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antonio Escudero; i el president de la FOEG, Ernest Plana. S’ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martinez; i la directora dels Serveis Territorials d’Administració Local a Girona, Maria Josep Porta; entre altres autoritats.

    Ponències de casos d’èxit

    La jornada ha comptat amb ponències a càrrec del director del càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, Toni Castellar; el director de l’Hotel Carlemany de Girona, Jordi Mias; i la directora, consultora i Coach a Criteris, Violant Blanco. Els ponents han explicat casos d’èxit i han coincidit a destacar que la sostenibilitat és la clau per tenir una oferta de màxima qualitat, ja que els dos conceptes van cada vegada més units.

    La Ballena Alegre i l’Hotel Carlemany són dos establiments que han fet de la sostenibilitat la seva bandera i des de fa molts anys treballen per disposar d’uns serveis i unes instal·lacions modèliques. La consultora Violant Blanco també va molts anys que aconsella que aquest és el camí de l’èxit. “El turisme del futur o és sostenible o no serà”, va destacar Miquel Gotanegra en la seva intervenció, una frase ratificada pel vicepresident del Patronat Jordi Masquef.

    L’acte d’entrega de premis i la jornada ha estat conduït pel periodista Santi Coll.

    El novembre es va fer una primera jornada: “Encarem el futur, la desestacionalització és possible i al març està previst que se celebri una tercera jornada, que girarà al volant de la digitalització.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Notícies

    Figueres estrena un autobús 100% elèctric per afavorir un transport públic sostenible

    21 de Març de 202310 Vistes
    Notícies

    El Consell Comarcal impulsa un recurs per prevenir i millorar l’addicció dels joves a les pantalles

    20 de Març de 20237 Vistes
    Notícies

    Figueres inaugura la restauració de les Basses del Terrisser

    20 de Març de 20233 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 370

    370CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.