carrer Agapit Torrent de Figueres

Les voreres del carrer Agapit Torrent de Figueres estan aixecades a causa de les arrels dels arbres, segurament “perquè aquests arbres necessiten més espai que un petit forat”, expliquen els veïns. Aquesta problemàtica afecta tant a residents com a usuaris de la via pública. Els pares i mares que passen caminant amb cotxets o cadiretes han de baixar a l’asfalt, sortejant els vehicles aparcats i aquells que circulen, a vegades massa ràpid, per l’únic carril existent.

Però també es veuen perjudicats els serveis dels veïns, com el del gas. El veí Josep Gutiérrez explica com, en haver de tancar la clau de gas del carrer, va comprovar com dues arrels passen estretament per les aixetes i canalitzacions del gas. Cap administració hi ha posat remei.

D’altra banda, el carrer Agapit Torrent s’ha convertit en “el carrer dels autobusos escolars”. Els veïns asseguren que, malgrat que tenen alternatives, circulen pel seu carrer i alerten que no està pensat per aquest tipus de vehicles. Des de l’Ajuntament tampoc se’ls ha donat resposta a aquesta queixa, i les administracions competents “tiren pilotes fora”.

Els veïns recorden que “fa més de vint-i-dos anys que no s’actua en el nostre carrer”. La darrera intervenció, diuen, va ser el canvi d’enllumenat “per anar a pitjor”. Adverteixen que la substitució per fanals més baixos destinats als vianants ha reduït els espais d’il·luminació a les voreres i, a l’estiu, les fulles dels arbres tapen alguns dels fanals. Tot plegat ha fet augmentar la sensació d’inseguretat.

A més de les voreres i la il·luminació, afirmen que no es neteja el carrer amb la periodicitat que és necessària. Exposen que des del mes d’agost fins a l’octubre, durant la caiguda de fulles dels arbres, les brigades de neteja no passen cada dia, i les fulles tapen embornals i entren dins les cases. “A la reunió de barri li vam demanar a l’alcaldessa que necessitàvem més neteja” però lamenten la resposta que van rebre, ja que els va assegurar que “Figueres està bruta per culpa d’anteriors governs, que han blindat unes condicions amb les empreses de neteja i fins al 2022 no entren en funcionament les noves licitacions”. Ara els veïns esperen que aquestes noves licitacions tinguin resultats en la neteja del carrer Agapit Torrent.

Però els problemes d’aquests veïns no acaben aquí. Des de l’estiu han notat un augment de la presència de rates als seus jardins. Creuen que la manca d’actuacions a la riera Galligans per part de l’Ajuntament ha provocat que aquests rosegadors s’hagin reproduït i campin lliurement sense gens de por.

Un altre focus de problemàtiques del barri és el passeig John Lennon, o pels veïns “el passeig dels gossos”, paral·lel al carrer Agapit Torrent, i que continua sense rebre solucions. “Es van retirar papereres que no s’han substituït, la manca d’embornals i de pendents de desaigües provoca inundacions, es van retirar bancs malmesos que tampoc s’han substituït, no es duent a terme actuacions als grans arbres presents al passeig, alguns propietaris de gossos segueixen sense recollir els excrements dels animals”, i així un llarg llistat que resta pendent de resoldre. “S’haurien de col·locar càmeres de vigilància, com a altres punts perillosos”, reclamen els veïns.

carrer Agapit Torrent de Figueres

 2,314 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui