Elsa Rodríguez:

Des de ben petita, la regidora de joventut, família, dona i activitats públiques de Llançà, s’ha mostrat molt interessada en combatre la delinqüència. Per això, a més de graduar-se en Criminologia, ara estudia oposicions per ser un membre del cos de Mossos d’Esquadra.

– A què es dedica professionalment quan no exerceix un càrrec públic?
Vaig estudiar Criminologia a la Universitat de Girona. Actualment, haig de dir que no em dedico professionalment a l’àmbit de la criminologia. Quan no exerceixo el meu càrrec públic, dedico part del meu temps a preparar oposicions per a les forces i cossos de l’estat.

– Quines són les seves aficions?
En el meu temps lliure m’agrada desconnectar fent esport. Fa molts anys que practico arts marcials i sempre trobo un lloc per poder-ne practicar i desfogar-me. També m’agrada sortir a caminar per la muntanya, pel camí de ronda, amb el meu gos i sense un rumb fix. Tot i que, el que més m’agrada fer és passar temps amb la meva família i amics.

– Quan era petita, què volia ser de gran?
Aquesta pregunta la tinc molt clara, des de ben petita, sempre m’ha agradat moltíssim el món policial, d’aquí el perquè vaig voler estudiar criminologia i per aquest motiu també m’estic preparant les oposicions per a La Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra. La meva mare sempre m’explica que, quan era més petita, cada cop que veia un policia, li deia que “de gran seria com ells”. Espero poder complir aquest objectiu tan aviat com es pugui.

– Té algun lloc “especial” on vagi quan ha de pensar o desconnectar o que la faci feliç?
Sempre acostumo a anar a la vora del mar, és una de les millors sensacions per pensar o desconnectar. Tenim una gran sort de poder gaudir d’aquests paratges i de permetre’ns endinsar-nos-hi i allunyar-nos de la monotonia.

– Un dia de platja el passaria a la platja del port, a Grifeu o la Farella?
Doncs bé des de ben petita sempre m’ha agradat moltíssim la platja de la Farella. És un paratge molt maco i amb un encant únic.

– Quin llibre recomana per aquest estiu?
Ara mateix a la tauleta del costat del llit tinc començats dos llibres, un d’ells és de Vicente Garrido, la “Mente Criminal”, aquest llibre el que fa és analitzar la manera d’actuar i de pensar dels assassins serials a través de diversos casos reals. I, d’altra banda, Defreds “Ya no quedan ciudades”. Aquest últim són un conjunt de poemes i microcontes.

– Si li demano que m’expliqui un moment de felicitat de la seva vida….
Haig de dir que guardo en la meva ment molts moments de felicitat, però si haig d’explicar un d’ells, seria la graduació de la universitat. Encara ara, quan hi penso, em fa molt feliç, i ja han passat tres anys des d’aleshores. Va ser una experiència molt bonica i emocionant.

 856 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui