Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp
    Trending
    • Restaurant Xenxo’s: “El primer manament del nostre restaurant és que el client torni”
    • Dia Mundial del Turisme al Castell de Biart 2023
    • Figueres entra en estat d’emergència per sequera
    • Roses revalida la Quarta Flor d’Honor dels guardons Viles Florides
    • La FSE inicia un estudi per detectar malestar emocional en infants i adolescents que s’atenen a l’ABS l’Escala
    • L’Alt Empordà Sea Walking es consolida com un referent del senderisme a les comarques gironines
    • Lluís Bosch: “En la festa major, farem un acte per donar les gràcies a tots els serveis d‘emergència que van participar en l’extinció de l’incendi”
    • 16ª Cursa de la Dona de Roses
    WhatsApp X (Twitter) Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Cultura
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Especial Eleccions 2023
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Entrevistes»Elvira Duch: “Uns 50 voluntaris fan les 3000 pomes de relleno per la fira”
    Entrevistes

    Elvira Duch: “Uns 50 voluntaris fan les 3000 pomes de relleno per la fira”

    6 de Setembre de 202327 Vistes
    Elvira Duch

    La Fira de la Poma de Relleno i de l’Horta de Vilabertran arriba a la seva vintena edició de la mà de la Festa de Sant Ferriol. Els darrers quinze anys, la organització ha anat a càrrec de l’Associació Els Xiprers. Parlem amb la seva presidenta, Elvira Duch.

    Què significa la poma de relleno pels vilabertrencs i vilabertrenques?

    Com diu un text que ha escrit un company: La poma de relleno és un plat amb un fort component emocional i generacional de Vilabertran. Són unes postres amb un simbolisme de no modernitat i tradició que ha anat passant de generació en generació fins als nostres dies. Ens recorda que estem vius i que per molts anys ho poguem celebrar!

    Qui sou darrera l’organització de la fira?

    Som una desena de persones de l’Associació Els Xiprers i uns 50 voluntaris que fan les 3000 pomes de la fira. Tot plegat és una gran feina d’equip, però tenim clar que sense els voluntaris no es podria fer la fira. Estem molt contents perquè notem un relleu generacional en el voluntariat i quan veus les noves incorporacions, saps que podràs seguir fent la fira!

    Què ens espera aquest any el dia 17 de setembre a Vilabertran?

    Enguany seguirem amb el programa tradicional. Com sempre, tenim dos protagonistes: les pomes i les hortalisses. I al voltant seu, proposem exposicions i tallers. Evidentment, no hi faltarà el dinar popular amb els productes de Vilabertran: tomata, arròs, poma de relleno i bunyols de l’Empordà. I també tindrem atraccions per la mainada. Així que esperem que vingui molta gent!

    I dels tallers o exposicions, què en destacaria?

    Aquest any farem un taller d’empeltar arbres fruiters i una xerrada d’agricultura resilient. Aniran a càrrec de Claudia Echenique, de La Mimosa, un projecte d’agricultura regenerativa. Pel que fa a l’exposició, de 11h a 13h, tindrem una mostra de 500 peces artesanals de ceràmica antiga, propietat del senyor Francesc Safont-Tria. I a la tarda gaudirem de l’espectacle de disciplina aèria Winter, de la companyia Silver and Gold, la Judith de Vilabertran i l’Helena de Pontós. Elles són les úniques artistes catalanes i espanyoles classificades pel Campionat del món de Disciplines aèries en la categoria de cèrcol aeri del pròxim mes d’octubre.


    20a Fira de la Poma de Relleno i l'Horta i Festa de Sant Ferriol

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Entrevistes

    Lluís Bosch: “En la festa major, farem un acte per donar les gràcies a tots els serveis d‘emergència que van participar en l’extinció de l’incendi”

    26 de Setembre de 202317 Vistes
    Entrevistes

    Juli Quesada: “Amb la Fira Follet ens exigim any rere any: innovem per fer-la encara més atraient”

    26 de Setembre de 2023101 Vistes
    Entrevistes

    Àngel Posas: “La festa major farà que la gent es torni a trobar”

    26 de Setembre de 202395 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 383

    383CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.