Ferran Roquer

També deixa l’escó al Parlament de Catalunya, després de la seva designació com a membre de la Sindicatura de Comptes, un nomenament incompatible amb qualsevol càrrec públic

El passat 19 de febrer, l’alcalde de Borrassà va presidir el seu darrer ple, després de renunciar a l’acta de regidor degut a la incompatibilitat que representa haver estat elegit membre de la Sindicatura de Comptes amb qualsevol càrrec públic. La sessió, que va aplegar més de 200 persones, es va celebrar en una carpa instal·lada a l’Espai Cal Governador, un edifici emblemàtic adquirit recentment per l’Ajuntament i que esdevindrà un veritable pol d’interès socials i cultural per a tot el municipi.

La carpa es va quedar petita per acollir tots els assistents que van voler acompanyar Roquer en el seu comiat com a alcalde, càrrec que havia assumit feia 19 anys. A tots els presents, en un moment o altra, els hi va caure una llàgrima. Va ser un acte molt emotiu. Roquer també deixa l’acta de diputat al Parlament, on ocupa un escó des del 2018. En els diferents parlaments se li va destacar la bonhomia i la passió pel servei a la comunitat.

A banda dels veïns que hi van assistir, també van donar-li suport en aquest acte de comiat diversos càrrec electes. Entre ells, el vicepresident i conseller de Polítiques digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, l’alcaldessa de Girona i diputada al Parlament, Marta Madrenas, la diputada de la Diputació de Girona, Montse Mindan, el senador i alcalde d’El Port de la Selva, Josep Maria Cervera, i el director de Ports de Catalunya, Pere Vila.

També hi van ser presents nombrosos alcaldes i regidors de la comarca (Josep Maria Bernils, Pere Casellas, Núria Escarpanter, Anna Palet, Àlex Hernández, Esteve Gironès, Alfons Vila, Maria Corbairan i Pilar Bosch, entre altres) així com l’exalcalde de Borrassà, Joan Soler. També hi havia els directors territorials Pere Saló i Josep Polanco i el director general de Promoció Econòmica, Ferran Rodero.

UNS PARLAMENTS CARREGATS DE SENTIMENTS

El vicealcalde i tresorer de l’Ajuntament de Borrassà, Xavi Oliveras va parlar de la trajectòria de Roquer al capdavant de l’Ajuntament, d’ell com a persona, les coses que l’apassionen, alguna anècdota i amb la veu trencada de l’emoció li va transmetre públicament el sentir de la resta d’integrants de l’equip de govern -els regidors Jaume Congost, Xavi Clotas, Ricard Hernández, Marta Reixach i Joan Hurtós que serà el nou alcalde. Mireia Juncosa, directora de l’escola Sant Andreu, serà la substituta de Roquer com a nova regidora.

En el seu discurs, Roquer va agrair als veïns que li haguessin permès ser el seu alcalde i a l’exalcalde Joan Soler el seu suport i ajuda. Va tenir paraules d’agraïment per la seva família i va recordar com van fer la llista per les municipals. També va agrair al primer tinent d’alcalde Joan Hurtós que hagi tingut la valentia i la capacitat de voler-se posar al capdavant de l’Ajuntament. Va manifestar que “no se m’escapa que és difícil substituir-me. Sàpigues que t’agraeixo immensament la teva valentia i sé que tens la capacitat de cohesionar aquesta colla i fer una amalgama que resulti bona pel poble. Acabaràs projectes molt importants, que t’enorgulliran com a persona quan els puguis inaugurar”.

Un cop acabat el ple, Joan Hurtós, també molt emocionat, li va dedicar unes paraules recordant el temps que fa que es coneixen, 54 anys, tot i que la seva amistat va començar 19 anys enrere quan es van presentar a les eleccions municipals. Li va reconèixer que “m’has ensenyat moltes coses, però saps que deixes en bones mans l’Ajuntament, que som tot un equip”. Per acabar l’acte, els regidors, en nom de tot el poble de Borrassà, van entregar uns detalls de reconeixement al seu fins ara alcalde: una ploma, una placa amb la inscripció “Espai Ferran Roquer”, que serà el nom que portarà un dels espais que se situaran a l’Espai Cal Governador, i un pergamí on l’equip de govern que continuarà a l’Ajuntament expressa la voluntat de nomenar-lo Fill Adoptiu de Borrassà.

 458 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui