Enric Lloret

El responsable d’Assessoria Lloret alerta que en aquesta campanya de la renda que ara comença molts contribuents hauran de tornar una part de les minses ajudes que va donar l’Estat a treballadors, empreses i autònoms. Lloret diu que costarà molt de temps recuperar la normalitat i lamenta que hi ha hagut molta gent que ho ha perdut tot amb la crisi.

Ara que comença la campanya de la renda, hi ha qui diu que aquest any pot ser molt caòtic a l’hora de fer la declaració?

Caòtic no, jo diria especialment trist… les ajudes són insuficients sens dubte, i ara et faran tributar per elles, és a dir, et van ajudar molt poc i ara hauràs de retornar una part del que et van donar via impostos, molt trist.

Vostès que estan en contacte permanent amb empreses i autònoms, com veuen el panorama?

Ja sabem que alguns sectors ho estan patint molt més que d’altres, com bars i restaurants, però en general, directament o de retruc, tots sortim tocats.

S’han impulsat suficients mesures per pal·liar la crisi econòmica que ha causat la covid? I les ajudes que s’han concedit, s’han distribuït bé?

No, en absolut, misèria total! Tanques el teu negoci tres o quatre mesos, després et diuen, un bar-restaurant per exemple, que pots obrir per fer dinars, però amb un aforament que al principi no era ni del 50% i et donen 2000 euros? Amb una ajuda així no vas enlloc, no en tens ni per pagar el lloguer.

Creu que els nostres polítics, els espanyols i els catalans, han estat a l’altura de les circumstàncies?

No, segur que no. Ni els nostres ni a altres països tampoc. Sembla evident que ells no ho estan patint gens ni mica, no han anat a l’ERTE, ni han hagut de plorar intentant connectar amb el SEPE.

És evident que algú s’ho hauria de fer mirar, i em refereixo a la classe política que tenim. No és just.

Quants clients, autònoms i petites empreses han perdut des que es va iniciar la pandèmia?

No tinc dades, però només cal fer una volta pels carrers dels nostres pobles i ciutats per constatar que hi ha hagut un abans i un després, tot són persianes baixades i locals en venda o lloguer.

Com veu el futur? Creu que si es vacuna a la majoria de la població d’aquí a l’estiu, podríem sortir de la sotragada en un o dos anys?

En tenim per temps per recuperar certa normalitat, costarà molt, amb vacuna o sense, el problema és que ja avui és massa tard per aquells que ja han tancat, que són molts, masses. Ja és massa tard per totes aquelles petites i mitjanes empreses que ja fa temps van dir fins aquí arribo, hi ha molta gent que ho ha perdut tot.

 796 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui