Èric Ibáñez

Èric Ibáñez, responsable dels actes culturals i festius de Roses, ens repassa el context actual i la programació d’aquestes pròximes setmanes a la vila

– Quina és la situació actual a Roses, des de l’àmbit de Cultura i Festes?

Tots els àmbits pateixen les restriccions de la pandèmia, si bé, com és evident, des de Cultura i Festes la situació actual és un gran inconvenient a l’hora de programar activitats. Pel que fa al toc de queda, la realitat és que ens afecta poc, ja que amb les prèvies mesures ja havíem de finalitzar els actes abans de la una. El que sí que a tots ens preocupa és l’augment de contagis de les últimes setmanes; quan semblava que tot agafava una direcció de més calma, ara la gent es torna a sentir insegura. Veurem si en els propers actes es nota, perquè fins ara hem emplenat les tres sessions de cinema a la fresca, hem tingut bona afluència de gent a les sardanes… Al llarg d’aquest any i mig només ens hem aturat en moments imprescindibles. Malauradament, això sí, hem après a adaptar-nos a cada obstacle a una velocitat de creuer.

– Com estan els ànims, poques hores abans d’engegar una nova edició de Sons del Món?

Doncs ben carregats i amb els mateixos nervis de cada any i amb ganes de continuar sent un dels festivals referència del país. Fa un mes, les entrades, segons ens anava informant Promo Arts, es venien a molt bon ritme. En els últims dies, la incertesa ha fet que la gent tingui més dubtes. Jo només els puc dir que, si l’any passat vam celebrar Sons del Món amb totes les garanties i amb èxit d’assistència, aquest any no serà diferent. Tornarem a ser un exemple i tornarem fer valdre la cultura.

– I pel que fa a la Festa Major d’agost?

Tenim les bases del programa, tal com vam presentar divendres, si bé haurem d’anar veient l’evolució setmanal, o inclús diària, de la situació sanitària per possibles modificacions. La intenció, una vegada més, tal com es pot veure en el programa, és dur a terme el màxim d’activitats possibles. Serem totalment curosos i la idea és que la Festa Major tingui un format semblant a Sons del Món: sense barraques, és clar, però concerts al seu estil. Un concert per dia (Doctor Prats i Xavi Sarrià) a la Ciutadella. També hi ha programades sardanes, havaneres i orquestra a la plaça Frederic Rahola. Com que no podrem instal·lar el tobogan aquàtic gegant, hi ha preparat un Escape Room pels carrers del poble, de caràcter familiar. I, a banda de la festa, m’agradaria destacar l’exposició que, a partir del 7 d’agost, s’obrirà a Ca l’Anita, on el rosinc Juanjo Viñuela deixarà mostres de la seva excel·lent tècnica artística.

 681 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui