Erik Berjano

Erik Berjano, responsable d’aquest centre especialitzat de Figueres, explica que treballen amb un modern mètode terapèutic avantguardista que, a part d’eliminar les d’addiccions, tant de substàncies com de conductes com la ludopatia, ensenya al pacient a portar una vida ordenada, organitzada i conscient, per a poder enfrontar-se als entrebancs diaris amb èxit.

Quin tipus d’addiccions es poden tractar al vostre centre?

Sinopsis Centro és un centre terapèutic situat a Figueres, i que està enfocat a tractar especialment les addiccions a l’abús de substàncies com les drogues (cànnabis, cocaïna, heroïna, amfetamina, etc), l’alcohol i l’abús de les denominades benzodiazepines (diazepam, i similars), i també l’addicció al joc.

En què consisteix el mètode de teràpia Minnesota?

Per tal de no entrar en definicions molt extenses, direm que el mètode Minnesota és un model de tractament per a les addiccions cognitiu-conductual, el qual està enfocat en una rehabilitació intensiva. Actualment és un mètode a l’avantguarda en el tractament de les malalties addictives.

Cal remarcar que l’addicció és una malaltia reconeguda per l’OMS (Organització Mundial de la Salut) primària i crònica. Amb aquest mètode, a part d’eliminar els consums, ensenyem al pacient a portar una vida ordenada, organitzada i conscient, per a poder enfrontar-se als entrebancs diaris amb èxit.

Quins professionals treballen amb vosaltres a l’equip terapèutic?

A Sinopsis Centro disposem d’un conveni de col·laboració amb tot l’equip terapèutic i professional de la Clínica d’Addiccions Can Calau, on tenim cobert l’equip necessari de psiquiatres, metges, psicòlegs i infermeres.

Així mateix, la direcció clínica és portada a terme conjuntament amb el director terapèutic de la clínica, Ricard Flaquè. D’aquesta manera, podem fer un seguiment les 24 hores del dia als nostres pacients, perquè la seva recuperació sigui exitosa.

També disposeu d’un grup de teràpia per facilitar la recuperació dels pacients ¿És una eina important per la teràpia?

Està totalment demostrat que el grup és un pilar fonamental per a la recuperació òptima en les addiccions. És imprescindible que el pacient afronti la recuperació amb un grup format per a persones amb les quals es sent identificat i vegi que no està sol i que hi ha més persones que han viscut i estan vivint les mateixes experiències.

Un altre de les facilitats que oferiu és que la primera consulta és gratuïta.

El motiu pel qual vàrem pensar a anunciar la primera visita gratuïta va ser perquè tothom que necessiti qualsevol mena d’orientació, suport professional o ajuda, independentment de la seva situació econòmica, pugui accedir-hi sense cap classe de compromís. A Sinopsis Centro la nostra finalitat és recuperar pacients i recuperar famílies.

Heu detectat si la pandèmia de la covid està agreujant les addiccions?

Sense cap mena de dubte! De fet, diferents psiquiatres ens expliquen com estan augmentant els casos d’addiccions en general. Així com la demanda d’ajuda als centres d’addiccions. A Sinopsis Centro volem ajudar-te. Anem junts!

 276 total views,  8 views today