Esteve Girones

Esteve Gironès, alcalde de Camallera, destaca el conjunt del programa d’activitats dels dies 23 i 24, el qual està destinat per a tots els públics. També coneixem el rumb dels projectes municipals per aquest 2022.

– Com definiries aquesta festa i què significa poder tornar a celebrar coses al municipi?

Aquesta festa és molt important pel nostre municipi, ja que, després de dos anys sense poder-la realitzar per culpa de les restriccions per la covid-19, el fet de tornar-la a celebrar ens indica que ja anem tornant a la desitjada normalitat. Després dels durs moments que tots hem viscut per culpa de la pandèmia, ja és hora de tornar a gaudir de les festes majors i de retrobar-nos amb la nostra gent.

És per aquest motiu que li donem tanta importància a aquesta festa de primavera de Camallera, ja que suposa l’inici, d’una forma més o menys normal, de les activitats que es duien a terme al nostre municipi abans que comencés aquesta maleïda pandèmia, per això volem ser positius i creure que a partir d’ara ja es podran tornar a celebrar tots els actes sense restriccions i podrem tornar a omplir de vida els nostres pobles.

– Quins actes convé destacar d’aquesta edició?

Tots els actes que se celebraran són especials, ja que van destinats a tots els segments de població, s’han tingut en compte les preferències de totes les franges d’edat a l’hora d’elaborar el programa.

El dissabte està pensat pels més joves, atès que, durant el matí i la tarda, podran gaudir durant set hores dels inflables, el llit elàstic i, com a novetat, el cavall mecànic, on el públic més adolescent i adult també s’ho podrà passar d’allò més bé. Coincidint que aquest dia és el de Sant Jordi, també hem preparat un espectacle infantil participatiu inspirat en aquesta tradició tan característica del nostre país. Ja a la nit, tothom qui ho vulgui podrà venir a sopar i a agafar forces amb les food trucks que serviran menjar, tot acompanyats del so relaxant d’un concert de bossanova. En acabar, un dels millors grups de versions ens oferirà ball i diversió fins que el cos aguanti.

El diumenge al matí continuen els actes amb la missa i el partit de futbol, i a la tarda, després de molt temps sense poder-ho fer per les restriccions, podrem gaudir de nou d’una ballada de sardanes i de concert i ball amb un grup molt estimat al nostre municipi, ja que la seva cantant, la Marisé, és de Camallera.

– Quins projectes hi ha pendents de tirar endavant durant aquest 2022?

Durant aquest any 2022 volem tirar endavant molts projectes que afecten directament la qualitat de vida dels veïns i veïnes del nostre municipi, i dels quals ja hem aconseguit subvencions per executar-los o estem pendent de rebre-les.

Així per exemple, tenim concedides subvencions de 271.442,55 euros per instal·lar un nou desnitrificador que podrà arreglar definitivament els problemes de nitrats a bona part del nostre municipi, una altra de 17.627 euros per rehabilitar pous i poder obtenir més aigua per subministrar a la població, 22.500 euros per millorar la deixalleria, 41.573,40 per crear una zona de passeig i esbarjo a l’antic estany de Camallera i per realitzar millores a la llar d’infants municipal.

També hem demanat altres subvencions per un import total de 235.160 euros de fons europeus per millores de l’eficiència energètica en l’enllumenat públic i d’instal·lació de plaques solars a tots els locals municipals. Una altra subvenció que s’ha sol·licitat per un import de 75.000 euros ens ha de permetre construir cinc pisos en un edifici municipal i solucionar una qüestió molt greu del nostre municipi, que és el de la falta d’habitatge a un preu assequible, fet que provoca que molts joves hagin de marxar a altres poblacions, ja que no es poden quedar a viure als nostres pobles per la falta d’habitatge assequible.

De moment, moltes d’aquestes actuacions no les podem tirar endavant, bloquejades pel fet de no tenir majoria per aprovar els pressupostos.

 1,364 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui