Esteve Girones

L’alcalde de Saus, Camallera i Llampaies lamenta la “política destructiva” que practiquen els regidors a l’oposició però confessa que, lluny de fer-lo defallir, li donen força per continuar treballant pel municipi i el benestar dels veïns i veïnes.

– S’acosta la festa. Aquest any la recuperem totalment?
Sí! Amb l’arribada de l’esperada normalitat després de dos anys de restriccions per la covid-19, per fi podrem tornar a celebrar la festa d’estiu de Camallera tal com la fèiem abans de la pandèmia, recuperant tots els actes que es duien a terme habitualment.

– Quins actes s’han preparat? Per a tots els públics?
Els actes que es duran a terme durant la festa estan pensats per a totes les edats i preferències, tothom hi tindrà el seu racó. Hi haurà actes tradicionals com les havaneres, les sardanes o el ball, activitats infantils com els jocs per a la mainada i la festa de l’escuma, així com altres actes destinats als joves i no tan joves com la baixada de carros i els concerts de dissabte a la nit. Totes aquestes activitats es duran a terme en un entorn immillorable com és la plaça de l’Església i els seus voltants.

– Estem a deu mesos de les eleccions, es tornarà a presentar?
Tot i que al principi de la legislatura no tenia clar si em tornaria a presentar a les eleccions municipals del pròxim any 2023, hi ha hagut una sèrie de factors que m’han fet decidir a tornar-me a presentar. Un alcalde quan es presenta a unes eleccions municipals és per complir amb el programa electoral amb el qual s’ha compromès, i en el cas del nostre municipi, tot i haver fet bé la feina i haver aconseguit els recursos necessaris per dur a terme els punts del programa electoral promesos, una política destructiva duta a terme per part de l’oposició i el transfuguisme amb el qual ens hem trobat, han impedit que es duguessin a terme projectes importants i necessaris per al nostre municipi, en detriment del benestar dels veïns i veïnes dels nostres pobles. Aquesta política destructiva i de desgast que practica aquesta gent, lluny de desmotivar-me, el que fa és donar-me més força per continuar treballant pel municipi i per la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans.

– Quins són els projectes previstos que no ha pogut dur a terme?
Els més rellevants, que són temes que afecten la salut pública i el dret a l’habitatge dels veïns i veïnes del nostre municipi són la construcció d’una planta desnitrificadora i l’habilitació de cinc habitatges socials. La instal·lació de la planta desnitrificadora ens permetria solucionar definitivament els problemes d’excés de nitrats a l’aigua que des de fa molts anys existeixen al nostre municipi, tot garantint el subministrament d’una aigua de qualitat als veïns i veïnes de Saus i Camallera. D’altra banda, la construcció dels habitatges socials destinats als joves del nostre municipi, persones amb necessitats socials i a la gent gran, donaria sortida a la manca d’habitatge assequible disponible al nostre municipi, fet que provoca que molts joves marxin a viure a altres poblacions perquè no troben cap lloc als nostres pobles on anar a viure. Lamentablement, els vots en contra de l’oposició i el transfuguisme no ens han permès dur a terme aquestes importants actuacions, tot i tenir concedides subvencions per un import total de 346.442,55 euros. Subvencions que el nostre municipi perdrà per culpa seva.

 714 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui