Esther Bonaterra

La regidora d’acció social de l’Ajuntament de Roses explica la situació dels serveis per a persones vulnerables a la localitat. Bonaterra també avança que a les pròximes eleccions li agradaria tornar a formar part de la candidatura i repetir com a regidora.

Essent regidora d’acció social ens veiem obligats a fer la pregunta pel context que hem viscut darrerament. Com està la gent més vulnerable de Roses després d’aquests dos anys de pandèmia?

Està clar que hi ha més gent vulnerable que abans de la pandèmia, i és veritat que com a àrea atenem a tothom i hem reduït el temps d’espera, també hem augmentat el pressupost. Estem posant tots els recursos que estan al nostre abast per pal·liar els efectes de la Covid. El que m’arriba dels usuaris és que estan satisfets. S’ha de tenir en compte que Roses, és una població que ja abans de la pandèmia tenia un 25% de pobresa estructural. En aquests moments, el que més ens amoïna són els desnonaments. Els lloguers a Roses són alts, i moltes famílies no hi poden arribar. Un ajuntament en aquest àmbit no hi té competència.

Quins problemes tenen?

Per aconseguir ajudes de l’Estat Espanyol o de la Generalitat, ens veiem limitats perquè els usuaris han de complir una sèrie de paràmetres per optar-hi. Es valora l’ajut en funció de diversos factors; ingressos, membres, etc. Entenem que s’ha de posar un topall, però nosaltres només podem fer de pont entre la família i l’administració que dona l’ajut.

Desgraciadament, la Covid ben segur que ha afectat projectes que tenien previstos. Què s’ha retallat i que s’ha posposat?

Han quedat molt poques coses ajornades, i han sigut principalment festes i homenatges, com la festa de la gent gran o el dia de la dona treballadora del 2021, esdeveniments on havies de reunir molta gent en un espai. Però a l’àrea no ens hem aturat ni un moment, tots els serveis no presencials els hem anat donant. L’atenció psicològica dels diferents serveis que prestem s’ha fet per via telemàtica. Però els serveis no s’han deixat de prestar.

Vostè és una de les regidores de govern que compagina la feina a l’Ajuntament amb la seva carrera professional. En un municipi com Roses, i amb la seva experiència, és viable assumir aquest volum de feina i continuar tenint temps per la vida personal?

És una àrea que jo no coneixia i he hagut d’aprendre molt. Com es fa? Posant-hi molt entusiasme i moltes hores diàries!

I per últim, també una pregunta pràcticament obligada en aquests moments de la legislatura. Preveu tornar a formar part de la llista de candidats d’ERC a Roses?

No ho sé, no depèn de mi. Depèn dels meus companys de viatge, de tot l’equip de la secció local d’ERC de Roses.

Però en tindria ganes?

Les ganes hi són! Si em preguntes si m’agradaria, dic que sí. Tinc molts projectes engegats i només em queda un any i mig, em faltarà temps! M’agradaria continuar i proposar projectes que tinc al cap.

 1,158 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui