Parlem amb Eudald Brugat, alcalde de Vilabertran, de la XX Fira de la Poma de Relleno que tindrà lloc el diumenge 17 de setembre.
Què és una poma de relleno?
És una poma de la varietat reineta, que combina el gust dolç i salat perquè està farcida de carn dolça i es cuina seguint la recepta centenària, originària de Vilabertran, que ha tingut continuïtat per les mestresses de casa.
Com podem tastar aquestes postres tradicionals de Vilabertran?
Les veïnes de Vilabertran en vendran en la seva parada i en el menú gastronòmic de la fira, amb pomes de relleno de Vilabertran i brunyols de l’Empordà.
Quines novetats ofereix la fira de la poma de relleno i de l’horta?
Enguany hem arribat a la vintena edició de la fira, que té un programa d’activitats molt ampli i com a novetat tenim l’espectacle «Winter» de cèrcol aeri a càrrec la Cia. Silver and Gold formada per la Judith de Vilabertran i l’Helena de Pontós.
Què no es pot perdre de la fira qui encara no conegui Vilabertran?
Dues propostes per conèixer dos monuments emblemàtics del poble que són la visita guiada a la canònica de Santa Maria i la descoberta de la torre Reig, seu de l’Ajuntament i amb una terrassa que té una panoràmica espectacular de la plana empordanesa.
Com s’organitza la fira?
L’equip que està al capdavant és l’associació cultural Els Xiprers, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilabertran.
Quin és el vessant solidari de la fira?
Aquest any, s’ha convidat l’associació Albert Sidrach perquè porti un dels bars i pugui recaptar fons per a la investigació sobre el càncer sarcoma d’Ewing.
També participaran els alumnes de sisè, amb una parada de treballs manuals, llibres i joguines, pro-viatge fi de curs.
Som en temps de verema, què farem en honor de Sant Ferriol?
Una demostració del procés d’elaboració del vi, amb premsada de raïm i tast del most, a càrrec de Lluís Torrent.