Del 16 al 20 de febrer són les dates previstes perquè a Roses se celebri el seu esdeveniment estrella, uns dies replets de desfilades, festa, música, colors i diversió assegurada. En parlem amb en Fèlix Llorens, membre del consistori.
– Com és tradició, el cartell del Carnaval ha estat elaborat per algun artista rosinc. Enguany, per la il·lustradora Sara Rosell. Què en penses?
És un mètode ben escollit en el seu dia. D’una banda, penso que qui millor que els rosincs i les rosinques per transmetre el que desprèn el Carnaval. La majoria de tots ells i elles l’han viscut des de ben petits, així que, si el cartell compta amb una visió pròpia i sincera de tot el que representa aquesta festivitat, penso que és el més idoni. D’altra banda, si unes dates tan significatives com aquestes són útils per donar a conèixer artistes locals, doncs més que correcte, de fet ho veig fantàstic.
– En el cartell d’enguany, podem apreciar dos personatges, de festa, despreocupats i sense mantenir cap distància de seguretat, immersos en un context ple de color i moviment. És, doncs, l’edició del Carnaval de la recuperació?
Certament, tanquem o, depèn com ho mirem, obrim un cercle. Fa tres anys la pandèmia va arribar just després de celebrar el darrer Carnaval sense restriccions. Per tant, va ser l’últim acte celebrat amb normalitat i ara, si no hi ha res de nou, serà l’últim esdeveniment del calendari que torna a recuperar tota la seva esplendor de sempre, amb la totalitat d’activitats i programació habitual. Així que endavant i a tornar-hi!
– Quin ambient es respira aquests dies al carrer?
Tot i que les colles fa mesos que el preparen, la realitat és que, un cop passa Nadal, tothom ja té al cap tot el que comporta el Carnaval, i enguany encara més. En efecte, és el tema de conversa, aquests dies, al municipi.
– Com tens previst viure aquest “Carnaval de la recuperació”?
Ja fa uns anys que no em disfresso, tot i que igualment el viuré des de primera línia. De fet, per gaudir dels actes des de ben a prop m’agrada fer-ho tot sent present a bars i restaurants, per impregnar-ne de bon rotllo i de la intensa activitat que se’ls hi genera durant aquests dies tan assenyalats.