Ferran Adria

Ferran Adrià apadrina el segell Gastronomia d’Origen, que vol potenciar des de Roses, la gastronomia com a pol d’atracció turístic

La iniciativa, impulsada per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, es va presentar a l’Aula Gastronòmica de Roses

El nou segell Gastronomia d’Origen, impulsat per l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus per potenciar encara més la destinació com a gran pol d’atracció turística, ha començat a caminar i ja compta amb divuit restaurants adherits. L’objectiu del distintiu és garantir que els establiments que s’hi incorporin fan servir producte local i de proximitat i representa un pas endavant important en la millora de la qualitat turística. Amb aquesta iniciativa es vol posar en valor l’excel·lència dels productes de l’Empordà i potenciar Roses i la comarca com a gran destinació gastronòmica perquè continuï essent capdavantera.

El nou segell, que està cofinançat pel Grup d’Acció local Pesquer, s’ha presentat avui  en un acte que s’ha dut a terme a l’Aula Gastronòmica de Roses, un projecte impulsat per l’Ajuntament d’acord a la voluntat ciutadana fruit del procés de pressupostos participatius, que recentment ha finalitzat la seva adequació en un local cedit per la Confraria de Pescadors.

L’acte, que també s’ha retransmès en streaming en col·laboració amb Empordà TV, ha comptat amb un padrí de luxe: el xef Ferran Adrià i ànima de elBullifoundation. A més, s’ha fet una demostració de cuina a càrrec del xef Moisès Vega, del restaurant Rom de Roses, i amb la col·laboració dels Pescadors de Roses Planta Envasat que ha ofert gratuïtament la matèria primera per elaborar el plat.

Padrí de luxe

El segell compta com a padrí  amb un gran referent del món culinari: el xef i ànima de elBulliFoundation, Ferran Adrià. Durant la seva intervenció, Adrià “ha remarcat la importància que els restaurants de la comarca participen en el segell”. Adrià va recordar “el pes que té la gastronomia en el PIB català i la gran importància de la cuina en l’economia en general i en l’àmbit turístic. També ha anunciat que s’està treballant en un pla estratègic per atraure turisme gastronòmic”.

L’acte de presentació va comptar amb la participació de l’alcaldessa del municipi, Montse Mindan; el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; el president de l’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra; Francesc Galí, gerent del GALP (Grup d’Acció Local Pesquer); el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Catalunya, Antoni Abad; i del segon tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, Fèlix Llorens.

Restaurants amb el segell Gastronomia d’Origen

‘Gastronomia d’Origen’ consta de dues categories: una de cuina especialitzada en productes de la mar i una altra en cuina de mercat. I s’atorga una acreditació Premium als establiments que assoleixin el nivell d’excel·lència més elevat.

Els restaurants de Roses que ja s’han adherit al segell són: l’Almadrava; Can Cervera; Sodemar; Norat-Hotel Spa Terraza; Falconera; Draulic; L’Àncora; Cala Joncols; Roc Fort; Santa Llúcia; El Caiman; Gozos Mundanos; Cerdanya; Chiringuito La Pelosa; Restaurant Risech; Cal Campaner; Rom; i La Bodega.

En una primera fase el segell “Gastronomia d’origen” s’ha implantat a Roses però la idea és fer-ho extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s’hi sumin el màxim d’establiments possibles.

 2,322 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui