Bulli

El Bulli 1846 es convertirà en un espai expositiu de 4.500 metres quadrats

El projecte de Ferran Adrià per convertir l’antic restaurant El Bulli, de Cala Montjoi, en un gran museu de la gastronomia i la creativitat batejat com El Bulli 1846, en honor al nombre de plats que es van servir al restaurant, va agafant forma, i Ferran Adrià espera poder-lo acabar aquest mateix any. “Una vegada acabades les obres, el 2021 serà l’any de la museïtzació d’El Bulli 1846”, ha explicat el cuiner a través de les xarxes socials.

L’edifici de l’antic restaurant, completament restaurat, i reproduït fidelment es transformarà en un espai expositiu on es mostraran les fites creatives i culinàries d’El Bulli. Ferran Adrià, mitjançant un vídeo a les xarxes socials, ha donat a conèixer la maqueta del projecte i alguns preparatius i explica que les obres van avançant i que fins i tot ja tenen algunes peces col·locades. Al vídeo, el prestigiós cuiner mostra “les famoses taules de pissarra originals amb què se servien els plats, les pinces i els diferents tipus de culleres que van caracteritzar la gastronomia d’El Bulli”.

També explica que “Hi haurà una part del museu, dedicada a la participació del restaurant a la Documenta de Kassel el 2007”, una altra amb totes les llibretes de creativitat que van servir per a les innovacions culinàries i una zona dedicada al lligam entre la ciència i la cuina”. Al vídeo es poden veure un espai ple de llibres preparats per a ser exposats i Adrià explica que “S’han escrit més de 70 llibres d’El Bulli”

Al futur museu també es podran veure els nombrosos premis i guardons amb què va ser reconegut l’establiment restaurador de la rosinca Cala Montjoí.

En total, l’espai expositiu d’El Bulli 1846 ocuparà prop de 4.500 metres quadrats i, segons Adrià, està pensat perquè “la gent surti reflexionant sobre què és la innovació i la creació”.

Finalment hem de destacar que aquest és un projecte únic al món ja que mai, fins ara, un restaurant ha tingut un museu. Mai abans s’havia barrejat, l’arxiu i la biblioteca amb l’exposició. Mai abans la part digital ha estat estructurada segons l’evolució de la innovació en una organització.

Segons l presentació dl projecte. “Aquest és el llegat material i immaterial de l’ històric restaurant elBulli. Tot el saber fer que explica per què des de elBulli es va canviar el paradigma de la restauració gastronòmica. Basa el seu contingut i narració en la auditoria creativa i el cas d’elBulli com a empresa i serà l’arxiu que posi en valor què va ser elBulli i qui són Ferran Adrià, Juli Soler i Albert Adrià.

Redacció, J.M.O.

 805 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui