Ferran Roquer

Ferran Roquer, el candidat de Junts per Catalunya com a número 6 per Girona, confia que Laura Borràs serà la primera presidenta de la Generalitat fins avui dia i ens explica, de manera concisa, els principals eixos del programa electoral del partit. “No podem ser un país deficitari en energia.”, afirma.

– Personalment, quins són els ànims de cara al 14F?

Positius, com no. Cada vegada que posem les urnes i el poble de Catalunya es pot expressar, els independentistes guanyem les eleccions. Ho vam fer el 21D amb un Govern cessat i eleccions convocades pel 155; ho hem fet en totes les eleccions que hi ha hagut des de llavors fins ara al Congrés, o a Europa, un espai de llibertat fora del control de l’estat espanyol i on trobem la justícia i l’altaveu que les burdes manipulacions de l’estat impedeixen fer des de l’interior. El 14F tornarà a ser un dia gran per la democràcia i el país. Un dia en el qual les més elementals normes sanitàries aconsellaven no votar però l’obstinació i les polítiques de vol gallinaci del govern espanyol ens obligaran a anar a votar. I ho farem. I ho farem en condicions, en llibertat, guanyarem i l’Estat tindrà un bon mal de panxa.

– I en clau partit, quin aire es respira en aquesta carrera electoral?

Es respira un aire fresc, un aire nou. Tenim una formació política que ha estat capaç d’aglutinar bona part de la transversalitat del moviment independentista. Tenim una excel·lent candidata que serà la 132a Presidenta de la Generalitat, la primera dona en tota la història i la única garantia per frenar que al Govern de la Generalitat no hi hagi persones elegides amb els vots de Vox o un govern “Frankenstein” del qual la Independència no sigui el primer objectiu. Laura Borràs és l’única garantia que a la Generalitat hi hagi un govern independentista.

– Com va anar l’acte de presentació de Junts per Catalunya per les properes eleccions celebrat aquest cap de setmana?

Molt bé. Un acte adaptat a les circumstàncies actuals en el qual no vam poder assistir presencialment tots els candidats. Ho vam haver de fer telemàticament, que també té els seus avantatges, sobretot en estalvi de temps i d’energia. A més, va ser seguit pel canal de Youtube per més de 2.500 persones. Recordo ara, que al míting final de campanya de les eleccions de 2017 hi havia 1.600 persones al pavelló de la Vall d’Hebron i això va ser considerat un gran èxit. Podríem dir que hem estat capaços de fer dels problemes, virtuts. Valoro especialment la presència dels presos polítics a l’acte.

– Del llarg programa electoral que presenta el partit, a tall d’exemple, quins eixos creus que en sobresurten?

Hi ha un eix comú al llarg de tot el programa electoral que és la necessitat d’assolir la Independència perquè és la única forma de poder donar a la ciutadania de Catalunya els serveis que es mereix amb els recursos que genera.

Un dels principals reptes al qual s’enfronta el país és la transició energètica. A tall d’exemple, tenim un sol fantàstic que toca sobre les nostres teulades i estem cremant combustibles fòssils per fer calor. Hem d’afrontar-la amb determinació i amb garanties sobre el medi. Actualment, el país és deficitari en energia. Aprofitant les energies renovables podem deixar de ser-ho.

La formació tant continuada com reglada com ocupacional necessita un impuls d’adaptació a les circumstàncies actuals i a les demandes dels sectors productius. És una eina indispensable per l’increment del valor afegit, de les rendes i, en definitiva, pel progrés i pel benestar dels ciutadans.

En l’àmbit sanitari i dels serveis socials, cal adequar-los a les necessitats actuals de població, d’envelliment i de necessitat de nous serveis.

En l’àmbit de l’economia i l’empresa, cal simplificar l’administració per tal que les relacions amb ella siguin més senzilles i ràpides. Tanmateix, en una societat madura, cal afavorir la declaració responsable i establir mecanismes que desincentivin els fraus.

– Una frase per la gent de Borrassà i, en definitiva, pels catalans i catalanes que encaren aquest 2021 amb certa incertesa:

Tot i les pèrdues que hem tingut aquest darrer any en tots els sentits, confiem que el 2021 serà l’any de la recuperació de la normalitat.

 551 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui