Figueres es MOU

El festival se celebrarà des d’aquest dijous i fins diumenge amb una quinzena de propostes artístiques a diversos espais públics de la ciutat i per a tota mena de públics

Quatre companyies presentaran el resultat de les residències que aquesta setmana han desenvolupat al Castell de Sant Ferran

Figueres. El festival de dansa i arts del moviment Figueres es MOU es posa en marxa aquest dijous i s’allargarà fins diumenge vinent per oferir a diversos espais de la ciutat una quinzena d’espectacles innovadors i sorprenents per a tota mena de públics. 

Organitzat per l’Associació AGITART, el festival s’inaugura l’1 de juliol amb una obra site especific de l’intèrpret figuerenc Rober Gómez que s’ha creat especialment per tenir lloc al Museu de l’Empordà de Figueres. El Festival se suma d’aquesta manera al 75/50 aniversari d’aquest equipament cultural de la ciutat. El mateix dia, l’Auditori dels Caputxins acull la proposta Transmissions: conferència ballada sobre Danses Urbanes, a càrrec de Guille Vidal-Rivas & Javi Casado i que es programa amb la col·laboració de la Bibloiteca Fages de Climent. 

El dia 2 juliol, la plaça Josep Pla serà l’epicentre del festival amb tres propostes de petit format però de gran intensitat: Dopple leo – Lokke, de la companyia Olatz de Andrés; Adama de Marcat Dance -la llar artística del multipremiat coreògraf Mario Bermúdez Gil i de l’americana Catherine Coury; i Per se, de la companyia Esa Gente, formada per Maria Casares i David Tornadijo, Premio del Público del Certamen Coreográfico de Madrid. Aquesta jornada de divendres es tancarà al Castell de Sant Ferran amb la proposta dels barcelonins Haa Collective que estrenaran en format site specific la seva peça Picadero

El dissabte 3 de juliol es programa un dels espectacles de gran format del festival al Parc Bosc. Els francesos Bivouak cie oferiran Perceptions, una espectacular escenografia que es desenvolupa en una gran estructura en constant moviment. Una peça que combina dansa aèria i acrobàcia, entre altres tècniques. A la plaça Josep Pla, el mateix dia, es podran veure tres espectacles més de petit format dels valencians Titoyaya Dansa, dels madrilenys Colectivo Banquet i de les mallorquines UnaiUna

El festival es clourà el 4 de juliol al vespre al Castell de Sant Ferran amb les propostes de la companyia Tres Tristes Tios que han donat el mateix nom al seu primer espectacle; la formació de Miquel Barcelona que des de l’agost del 2020 porta a terme la intervenció Roges a espais de la memòria, i l’artista Amer Kabanni que presenta Runa. En tots els casos, les propostes artístiques combinen la dansa i el circ contemporani per oferir espectacles plens de bellesa, ritme i moviment. Aquests creadors i la companyia Haa Collective presentaran el resultat de les residències que durant aquesta setmana han desenvolupat a la fortalesa figuerenca. Aquesta és una de les principals novetats d’aquesta edició del festival que, per primera vegada, ha iniciat un programa de suport a la creació contemporània de dansa, un dels objectius transversals que vol fomentar l’esdeveniment cultural. 

El darrer espectacle del festival tindrà lloc diumenge al vespre, a la plaça Josep Pla, amb Kolektivo Konika que presenten La punta de mi nariz, un espectacle de circ contemporani. 

CULTURA SEGURA 

El festival aplicarà les mesures establertes per les autoritats sanitàries davant la COVID-19 per assegurar la salut de públic, artistes i  personal de suport. En aquest sentit, cal remarcar que la gran majoria de propostes del Figueres es MOU  tindran lloc a l’aire lliure amb aforaments limitats. Serà obligatori l’ús de mascareta i també serà imprescindible fer reserva de les localitats a través del web del festival: https://www.figueresesmou.cat/. Totes les propostes programades pel Figueres es MOU són gratuïtes, però els espectadors tenen l’opció de fer una donació a una entitat social.

UN APARADOR DE LA DANSA I EL MOVIMENT

Enguany el festival Figueres es MOU celebra la seva vuitena edició. Nascut l’any 2014, el festival fa set anys que apropa el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania a través de la programació, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa. Al llarg de totes aquestes edicions, la ciutat de Figueres ha acollit artistes de països com França, Anglaterra, Alemanya,  Itàlia, Xina, Costa Rica, Australia, Suïssa, Estats Units, Grècia, Mèxic o Japó, entre d’altres, oferint mostres de dansa de tots els estils, tant a escala nacional com internacional.

Figueres es MOU és un festival anual de dansa i arts del moviment que vol acostar aquestes disciplines al públic de les comarques gironines. Un esdeveniment que pretén ser un revulsiu per la dansa i la cultura de la ciutat amb una important perspectiva social. Una eina per a l’expressió ciutadana; una eina per al moviment i la transformació social i cultural.

El festival forma part de la xarxa nacional espanyola de festivals de carrer Red Acieloabierto, de la Plataforma d’Arts de Carrer de Catalunya, i compta amb el segell de qualitat E.F.F.E. (Europe for Festivals, Festivals for Europe).

 877 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui