Il Barbiere di Siviglia

Figueres va recuperar l’òpera, el passat 31 d’octubrem al seu Teatre Municipal El Jardí. Els llargs minuts d’aplaudiments al Cor d’Amics de l’Òpera de Sabadell i a l’Orquestra Simfònica del Vallès van evidenciar l’èxit de la representació d’Il Barbiere di Siviglia. A la ciutat i a la comarca hi ha un grup d’amants de l’òpera, però a la representació també hi havia públic que l’escoltava per primera vegada i en va resultar satisfet. Van arribar autocars d’aficionats de fora i espectadors de la Catalunya Nord.

Aquesta òpera és una nova producció pròpia, fresca i divertida sota la direcció d’escena d’en Pau Monterde i Miquel Gorriz com a director assistent. Comptà amb els millors professionals del país en el seu elenc artístic. Van descacar el baríton César San Martín en el paper de Figaro, la soprano valenciana Carmen Romeu va ser la Rosina, el jove tenor colombià Pablo Martínezva destacar en el paper de Conte d’Almaviva i el baríton argentí d’àmplia formació Fernando Álvarez fou el Doctor Bartolo. El paper de Don Basilio va ser representat per el baix Jeroboám Tejera i la soprano barcelonina Eugènia Montenegro foula Berta.

L’acció se situa a Sevilla, a finals del segle XVII. Rosina, una noia bella i òrfena, es troba privada llibertat. El seu tutor la té tancada a casa i només la deixa sortir per anar a missa. Rosina, però, està enamorada d’un jove comte que farà tot el que estigui a les seves mans per acostar-s’hi i casar-s’hi. El desenllaç final és fàcil d’endevinar, però la representació va ser molt reixida.

 2,542 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui