Fina Juez

Davant l’edició número vuit de la fira, Fina Juez, la regidora de Cultura de Navata, afirma que ha percebut que els ànims dels paradistes i productors són molt bons i que han agraït molt la invitació per ser presents el dia 21 al municipi

– Quines novetats presenta, enguany, l’Ecofira?

Després d’un any sense poder-la organitzar, l’Ecofira 2021 ofereix un munt d’activitats, totes elles amb un gran i únic objectiu: el de conscienciar la societat per tenir uns hàbits diaris més saludables. Sempre en la direcció de preservar el medi ambient i, d’aquesta forma, fer minvar el canvi climàtic. Hi haurà tallers, xerrades i moltes ofertes en productes ecològics i naturals, tots ells amb la finalitat d’encaminar-nos cap a una població més sana i, alhora, sostenible. Una de les novetats que sobresurten del programa d’enguany: aprendre a fer la teva pròpia farmaciola amb plantes naturals.

– Com a regidora de Cultura, segurament que les darreres setmanes han estat intenses. Quin volum de treball i de preparació hi ha al darrere de l’esdeveniment? 

Efectivament: ho han estat i ho són. Sempre cal pensar en noves, interessants i atractives actuacions per conscienciar la gent i fer aflorar el compromís de cadascú vers el medi ambient. Pensar, buscar, localitzar i contactar amb els responsables de totes les activitats que vols fer requereix feina i temps.

– Quins ànims has percebut en els expositors/artesans/paradistes quan hi has contactat, després de tots aquests mesos de pandèmia?

Després d’un llarg període de pandèmia, sense poder exposar els seus productes ni poder treballar, la gent agraeix moltíssim tornar a la normalitat. Així que, pel que fa als ànims de tots ells i elles, puc afirmar que són més que bons… boníssims! 

– Per què l’Ecofira ha de créixer any rere any i ha de ser un esdeveniment consolidat a Navata i comarca?

Navata ha tingut i tindrà sempre un compromís i un deure amb el medi ambient. Aquesta serà la 8a edició, però és veritat que, des de fa bastants anys, el poble, amb l’alcalde al capdavant, procura preservar el medi ambient amb bons esforços i amb totes les actuacions que els hi són possibles. Així, l’Ecofira hi té bona cabuda i per això la volem consolidar com a punt de referència i per fer a tothom partícip en la millora del medi ambient. Sabem que no són fites fàcils, però la idea d’apaivagar el canvi climàtic i fer un món millor i més sostenible han de ser idees ben interioritzades dins de cada casa.  

 846 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui