Francesc_Guisset

Francesc Guisset, el portaveu del PSC a l’Ajuntament de Llançà, valora l’actualitat municipal llançanenca i ens comparteix les primeres al·lusions a les eleccions del 2023

– Quines percepcions hem de considerar de la temporada estival al municipi?
La percepció que m’arriba, sobretot per part de restauradors i comerciants, és que hi ha gent, que la vida turística no ha minvat i que, per tant, la valoració que es fa és positiva. Tanmateix, en moments es clissa preocupació per la inestabilitat internacional, la inflació, la pujada dels interessos… Hi ha certa inquietud per tot el que pugui venir després de l’estiu, però sí que és veritat que de forma un punt dissimulada, ja que tothom intenta viure el moment, tal com bé ens ha ensenyat la pandèmia, i l’estiu és un bon moment per fer-ho.

– Què significa la Festa Major d’estiu? Com la viuràs?
La festa és el màxim exponent del que representa Llançà: acollida, generositat, caràcter familiar, confiança… Els esdeveniments de tots aquests dies faciliten que Llançà doni el millor de si. Tal com deia en l’anterior pregunta, l’ambient festiu ens permet gaudir, sense excusa, de cada moment, veure més pausada la quotidianitat i la fi de l’estiu. Fa goig veure com els restaurants s’engalanen i com durant molts mesos totes les parts implicades vetllen perquè tot surti bé.

– Quin acte, de tots els que hi ha previstos durant aquest mes, t’esperes amb més il·lusió?
No en subratllaria cap en particular, perquè, amb una bona programació com la que tenim, hi ha un acte per a cada moment acompanyat de la gent amb qui vulguis gaudir d’aquell moment. Tornem a complir amb l’objectiu de comptar amb actes veritablement multiculturals i multigeneracionals. Amb tot, m’agrada molt dir que hi ha activitats atractives des del primer cafè del dia fins a l’últim mos o l’última copa abans d’anar a dormir.

– Albires ja les municipals? Seràs, de nou, alcaldable?
Hi tinc posada la mirada, sí. És un moment per rendir comptes davant la ciutadania de tot el que hem fet. No ens esperàvem viure tot el que ens ha tocat viure durant dos anys de pandèmia i fer-ho com a màxims responsables del consistori. Ha estat una gran prova de gestió, responsabilitat i fermesa, si bé també va implicar l’aturada de molts projectes que teníem marcats en el programa. Un programa que, com a partit, tenim molt detallat, ferm i consolidat. Un projecte de municipi que volem continuar construint, així que des del PSC tenim la confiança que el podrem tirant endavant aquí a Llançà. Sobre el nom que tindrà l’honor i la responsabilitat de ser alcaldable en les properes eleccions, es decidirà en les trobades de grup i, sobretot, en l’assemblea de militants i simpatitzants que es programarà a finals d’estiu.

 806 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui