Francesc Guisset

Parlem amb l’encara actual alcalde llançanenc Francesc Guisset del traspàs que es farà efectiu aquest mes de juny, tal com es va signar fa dos anys. No hi posarà traves, tot i haver-se sentit traït, políticament parlant, en l’anterior legislatura.

– Com afrontes aquest traspàs?

No és cap altra cosa que el compliment d’un pacte de govern prèviament acordat. Per tant, l’encaro amb normalitat i, sobretot, amb honestedat, condició indispensable en la política en general, i sobretot, la municipal. Vaig patir una traïció en l’anterior legislatura i ara, que evidentment no soc rancorós, no tornaré la mateixa moneda que en el seu moment vaig patir.

– Quina serà la teva postura en el que resta de mandat?

Els simpatitzants del grup i els llançanencs i llançanenques en general saben que la meva col·laboració, com a membre integrant del govern, serà total. Pel meu compromís cap al poble però també pel pacte de governabilitat signat a l’inici de la legislatura, un pacte que significa que, en la presa de decisions, si bé l’alcalde o, a partir d’ara, alcaldessa, és la posició capdavantera, en tot moment cal buscar consens de tot l’equip de govern. Segur que, tal com hem fet aquests dos anys el PSC, la Núria també complirà i buscarà el consens de tots.

– Quina valoració personal fas d’aquets últims dos anys al capdavant del consistori?

A nivell personal, com em demanes, ha estat, sens dubte, complicat, per presidir i ser el màxim responsable municipal en tot aquest temps de pandèmia. Tanmateix, valoro la feina que he presidit, gràcies a la resta de persones implicades al govern, ja que a Llançà no hem hagut de lamentar situacions més extremes de la que per si ja teníem com a arreu. El consistori no ha parat en cap moment, s’ha aplicat de manera molt efectiva el teletreball i el pla d’inversions previst ha tirat endavant. I això sí: sempre amb molta transparència a xarxes. Entre altres coses, hem penjat els plens a les xarxes i, a partir d’aquest juny, ja els retransmetrem en directe.

 296 total views,  3 views today