Frederic Carbó

Frederic Carbó, president de Comerç Figueres Associació, celebra canvis notoris en la ciutat, i la manera com s’ha engalanat per aquestes festes, però llança un missatge a polítics i tècnics de cara al 2022

  • Com encareu, com Associació, aquestes festes nadalenques?

Doncs, en general, satisfets perquè la ciutat està més engalanada que, per exemple, els darrers dos anys. I això és positiu, perquè coincideix amb el fet que la gent té ganes de sortir, encara que, malauradament, no es pugui parlar de la pandèmia en passat. Percebo il·lusió per passejar-se i per realitzar les compres nadalenques. Per aquest motiu, la ciutat ha d’estar en condicions i complir, així, amb tot el que comporta ser capital de comarca. I, d’entre els molts deures que ens quedem per fer, celebrem, de moment, que Figueres hagi ampliat zones ben habilitades per als vianants, els aparcaments dissuasius i es disposi d’espais més cívics i més nets.

  • Amb què et quedes, d’aquest 2021 a punt de concloure?

Doncs que, a pesar de les adversitats derivades de la pandèmia i que sempre queda recorregut a l’hora d’embellir la ciutat, no hem deixat de ser la capital de l’Alt Empordà i que comptem amb un dels millors museus de tot l’estat espanyol. Són dues obvietats, sí, però ho dic perquè, malauradament, tot sovint la gent d’aquí, a diferència dels visitants, no acaba de valorar i no defensa prou Figueres, tal com pertocaria. En definitiva: del 2021 em quedo amb el fet que, excepte quan hi ha hagut restriccions dràstiques, la ciutat ha caminat, ha avançat i ha estat prou activa.

  • Com a president de Comerç Figueres, quina és la teva Carta als Reis?

Doncs, com no pot ser d’una altra manera, que hi hagi salut per sobre de tot. Perquè, si tenim salut, la feina cap a la ciutat ja sé que la sabem fer. Tenim potencial, els mitjans i la gent. Ara bé: demanaria als polítics i tècnics del consistori que sàpiguen negociar i estar a l’altura. I, sobretot, que es deixin de polítiques partidistes. Pensar només en clau partit és quelcom totalment obsolet, una maquinària que ja no rutlla avui dia. Per tant, personalment, com a empresari i com a un dels caps visibles de Comerç Figueres, demano que durant el 2022 únicament es pensi en clau ciutat per fer realitat els passos endavant que tots volem veure a Figueres.

 1,261 visualitzacions totals,  6 vistes d’avui